Akik követik a rovatot, talán emlékeznek rá, hogy a Brixton időről időre megkérdezi a tulajdonososokat, hogy mi vonzotta őket a motorozásban, milyen élményekkel gazdagodtak kétkeréken, és miért éppen azt a gépet választották, amivel jelenleg közlekednek. Most először egy honfitársunk, a csodás fotókat készítő Gábor állt a mikrofon elé. A 40 éves motoros fotósként és grafikusként keresi a kenyerét – itt nézhetitek meg a képeit –, szabadidejét pedig legszívesebben a családjával tölti, de a motorozás is fontos helyet foglal el az életében.
Melyik Brixtont választottad, és mit szeretsz benne a legjobban?
– Elsősorban a formaterve miatt szerettem bele ebbe a Brixton Crossfire 500-ba, amely szerintem a legszebb motor a piacon ebben a géposztályban. Különösen a jellegzetes üzemanyagtartály és a sallangmentes formaterv fogott meg benne.

brixton-crossfire-bemutato-es-interju-2024
A Crossfire semmivel össze nem téveszthető, jellegzetes első lámpája

Mióta motorozol?
– Már 18 éves korom óta, de úgy alakult, hogy ez az első saját motorom.
Mit szeretsz jobban: a tavaszi-őszi, kellemesen hűvös reggeleket vagy a nyári forróságot?
– Számomra a tökéletes időjárás a motorozáshoz a tavasz, amikor nincs túl hideg, sem túl meleg. Természetesen az is a tavasz mellett szól, hogy szeretem, amikor minden virágba borul, a rétek a fák csodás színt öltenek.
Mi az a kiegészítő, felszerelés, ami számodra nélkülözhetetlen egy motoron?
– Nem tudok ilyet mondani, mert nekem tisztán a motorozás élvezete adja az élményt, mindegy hogy lassú vagy gyors gépen ülök. Így aztán nem igazán van szükségem felszerelésekre...
Hogy kötöttél ki pont ezen a motoron?
– Miként említettem, nagyon tetszik a Brixton stílusa, és amikor először elvittem a Crossfire 500-t egy próbakörre, rögtön tudtam, hogy tökéletesen illik hozzám. Most végre lehetőségem nyílt rá, hogy megvegyem az első saját motoromat, és nem volt kérdés, hogy ez lesz az.
Mi volt a legveszélyesebb közlekedési helyzet az eddigi motorozásaid során?
– Egyszer szemből rámelőzött egy autós, nagykon közel volt, miközben közvetlen mögöttem is haladt egy kocsi. Meleg helyzet volt...

brixton-crossfire-bemutato-es-interju-2024
„Elsősorban a formaterve miatt szerettem bele a Brixton Crossfire 500-ba, amely szerintem a legszebb motor a piacon ebben a géposztályban...” 

Kivel motorozol együtt?
– Az a tervem, hogy a fiam lesz majd a társam, ha már elég nagy lesz, hogy elkísérjen engem a túrákra. Hozzám hasonlóan lelkesedik a motorokért, imádja a hangjukat – alig várom, hogy együtt motorozhassunk!
Milyen gyakran szoktál motorozni?
– Nem könnyű kérdés, mert a rövid válaszom az, hogy „nem elég gyakran”, holott legszívesebben folyton nyeregben ülnék.
Merre szoktál túrázni a Crossfire-rel?
– Szó szerint minden alkalmat megragadok, hogy motorozzak, mert az utazás maga a cél. Hogy merre tartok, már kevésbé fontos, néha például meglátogatom a barátaimat, de többnyire azért ülök nyeregbe, hogy összeszedjem a gondolataimat.
Melyik volt a legszebb hely, amit felfedeztél a motorral?
Nem kérdés, az egyik legszebb hely, pontosabban útvonal, ahol jártam, az egy kis forgalmú szakasz Waldviertelben. Alig van autó, és ámulatba ejtő a táj – nincs más dolgod, mint motorozás közben csodálni a természetet.