A Brixton „tulajdonosi rovatában” ezúttal Anthony kerül sorra, aki Lyonban él, és két éve a Salon de Moto kiállításon szeretett bele a formás és könnyű scramblerbe. Nem is tétlenkedett sokat, még 2019 júniusában megvette a kinézett Felsberget, amivel azóta télen-nyáron járja az országot.

brixton-es-anthony

Anthony és a Brixton Felsberg 125

Először is arról mesélt a 24 éves motoros, hogy milyen elképesztő szabadságot ad, ha az ember egy könnyű, terepképes motorral indul túrázni. – Tisztán emlékszem az első vadkempinges éjszakára. Mivel a kis 125-ös otthonosan mozog könnyű terepen, egészen az erdő mélyére hatolhattunk, ahol meghallottuk a szarvasok bőgését. Hihetetlen volt, hogy fel tudtam venni, majd ott, mindentől távol aludtunk el, miközben hallgattuk az „éneküket...” – mesélte.

brixton-es-anthony

– Noha a motor csak eszköz, hogy megismerjünk idegen tájakat, kultúrákat, embereket, nélküle nem lenne ugyanilyen az utazás élménye. Akkor és oda mész, ahová csak akarsz, legyen az aszfalton vagy burkolatlan úton megközelíthető.

brixton-es-anthony

Azt hiszem, ilyen értelemben tényleg a szabadság megtestesítője a motor, elvégre így mindentől függetlenül tervezheted a túráidat, ahogy éppen kedved tartja – tette hozzá.

Ráadásul a környező vidékek bejárása csak a kezdet volt Anthonynak és párjának, ugyanis azt tervezi, hogy ellátogat távolabbi régiókba, a La Drome-i rokonokhoz, utána pedig jöhet az igazán nagy falat: előbb Olaszország majd Izland (!) bejárása.

brixton-es-anthony

Mindezt egy 125-össel, mely nagyjából annyiba kerül, mint amit kifizetne egy szervezett izlandi-olasz motorostúráért... Végül azt tanácsolja a nomád utazással kacérkodóknak, hogy ne tétovázzanak, hiszen a valódi élmények karnyújtásnyira vannak, csak az első lépést kell megtenni.

brixton-es-anthony
Anthony és a Felsberg 125

– Ha titkon vágysz az ilyen kalandokra, azt mondom, ne várj tovább! Keress egy kicsit is elhagyott, „semmibe vezető” utat, a többire pedig rátalálsz, pontosabban rád talál!