A KTM partnereként és beszállítójaként ismert CFMoto több érdekes motorral rukkolt elő a közelmúltban, elég csak a cég félliteres sportgépét vagy 800-as kalandmotorját említeni. Nos, ezúttal is az A2-es kategóriában próbál szerencsét a kiváló ATV-kről ismert vállalat: ez a 450 SR sportmotor átdolgozott, csupasz változata.

cfmoto-450-naked-advesmoto
A motor hivatalos bemutatója

A CFMoto 450 NK heteken-hónapokon belül piacra kerül szerte a világon, hogy vevőket hódítson el a rivális márkáktól. Erre minden esélye megvan, ugyanis a kategória előírásait maximálisan kihasználva éppen 48 lóerős csúcsteljesítményű, így szépen kitölti az űrt a 28 lovas 300 NK, és az általunk is tesztelt, 56 lóerős 650 NK között.

cfmoto-450-naked-advesmoto
Mivel az ülésmagasság csupán 80 centiméter és a sorkettes felépítésnek köszönhetően karcsú a motor, alacsonyabb pilótáknak is jó választás lehet a CFMoto újdonsága

A hírek szerint a 175 kilóval mérlegelő gép árban is versenyképes lesz, tudniillik a becslések szerint 5500 eurót, azaz átszámítva kétmillió forint körüli összeget kérnek majd a formás nakedért. Hogy ez mennyire jó ár, arra remek példa, hogy a KTM 125-ös csupaszmotorja, a Duke jelenleg csaknem ugyanennyibe, 5350 euróba kerül...

A modell gyártása máris elkezdődött, és elképzelhető, hogy már idén nyár végén vagy ősszel megérkeznek az első példányok az öreg kontinensre.