A több mint három évtizede alapított CFMoto ATV-i és motorjai rendre ugyanazzal vívtak ki elismerést maguknak: sokat nyújtottak a vásárlóknak, mégpedig meglepően kedvező áron. Így volt ez a 650MT crossoverrel is, mely komoly árelőnnyel indult a vetélytársakkal szemben, de említhetnénk a cég 4,4 millió forintba kerülő kalandmotorját, a 800MT-t is.

cfmoto-ae8-bemutato
A 10,2 kW-os csúcsteljesítmény kiemelkedőnek számít az elektromos A1-esek között, így nem meglepő, hogy az AE8 végsebessége meghaladja a 100 km/órát

Nemrég kiderült, hogy a KTM közeli partnereként ismert CFMoto az elektromos motorok között is szeretne piacvezető lenni – miután Európában a legnagyobb ATV-forgalmazó lett –, ezért saját almárkája, a Zeeho hamarosan piacra dobja az egyszerűen csak AE8 névre keresztelt robogót.

cfmoto-ae8-bemutato
12 colos felniken és ballonos gumikon fut a CFMoto újdonsága

Az A1-es jogosítvánnyal, illetve Európa több államában autójogsival is vezethető modell 2,6 másodperc alatt gyorsul 50-re, amivel lenyomja a nyolcadliteres benzinesek többségét, és 100 km/óra feletti végsebességre képes, ami szintén nem jellemző minden 125-ös robeszra, ráadásul a hatótávra sem lehet panasz.

cfmoto-ae8-bemutato
 A bőséges, 1380 mm-es tengelytáv garantálja, hogy kétszeméllyel is kényelmes lesz az AE8

A gyári mérések alapján 190 km-t tehet meg töltés nélkül, igaz, csak kissé életszerűtlen tempóban, viszont egyszerű motorként használva is 120-140 kilométerenként fogynak csak ki az akksik tartalékai a CFMoto bemutatója szerint.