Az elmúlt hétvégén, Nagyváradon került sor a motor- és kerékpársportban is szép sikereket felsorakoztató Carcover Racing Team hivatalos bemutatója. Az alakulat érdekessége, hogy az idei szezonban tesztpilótánk, Chrobák Jani is náluk húzza a gázt.

A négy versenyzőből álló alakulatot Cristian Ghitea álmodta meg, aki a csapat egyik indulója és irányítója egyben. Mellettük az olasz származású Silvio Muzzalupo és a magyar mezőnyben már ismert Vigh György áll még rajthoz, a technika felkészítéséért pedig a motorosszakmában jól ismert Kulik Csaba felel. Most Chrobák Jani mesél arról, mivel is töltötte az elmúlt hónapokat, s milyen tervekkel vág neki a 2017-es idénynek.

chrobak-janos-a-carcover-racingnel-folytatja-12863
Chrobák János és idei versenymotorja, a Yamaha R6

- Az elmúlt tél javarészt pihenéssel és készülődéssel telt, előkészítettük a csapatot, a hátteret, bár ebben fizikálisan kevesebb feladatom volt. Viszont annál többet tevékenykedtem a motorosiskola felkészítésével, hisz' ezúttal is nyolc versenyzővel lépünk színre, akikkel végigcsináljuk a nemzetközi utánpótlás-bajnokságot. A gyerekekkel már túl vagyunk az első edzéseken, sőt a motorkiállításon is bemutatóztak, szóval mondhatjuk, hogy már javában megkezdtük a szezont - foglalta össze Jani az elmúlt időszak legfontosabb történéseit.

Vadonatúj színekben

- Honnan jött az ötlet, hogy idén a nagyváradi csapat versenyzőjeként indulj?

- Először is szeretném megköszönni azt a magas színvonalú megnyitót, amit összehozott a csapat az elmúlt hétvégén. Ilyen profi munkát talán pályafutásom során soha nem láttam még. Továbbá ilyen vendégszeretetben sem volt még részem, nagyon hálás vagyok az egész alakulatnak. Visszatérve a kérdésre, a tavalyi évben ismerkedtem meg Cristiannal egy motorozás során, ahol tanácsokat kértek tőlem, és emellett sikerült kicsit többet beszélgetnünk. Akkor jött az ötlet, hogy „Mi lenne ha…”. Cristianék szerették volna a csapat színvonalát emelni, ezért is jött a felkérés, mit szólnék hozzá, ha velük mennék az idei szezonban. A tavalyi év nem pont úgy fejeződött be, ahogy azt előzőleg terveztem, így elfogadtam a felkérésüket, s a profizmust látva örülök a döntésemnek.

- Milyen bajnokság ez pontosan, ahol indulsz?

- Ez egy hatfutamos román amatőr bajnokság sok-sok motorozási lehetőséggel, ismerős pályákon megrendezett versenyekkel. Bízom benne, hogy jól fogjuk érezni magunkat az összes helyszínen, és szép eredményeket tudunk elérni.

chrobak-janos-a-carcover-racingnel-folytatja-12864
Együtt a Carcover Racing csapata

- Milyen motorral indulsz idén?

- Egy Yamaha R6-tal neveztem a Supersport 600 névre keresztelt kategóriába. Bár a név hasonló, ez nem pontosan ugyanaz, mint a világbajnokságról ismert osztály. Jóval szerényebb költségvetésű, így a teljesítmények is szerényebbek. Abban viszont biztos vagyok, hogy Kulik Csabinak köszönhetően mindig jól felkészített motorom lesz.

- Hol lesznek a versenyek, és mi az első viadal helyszíne?

- Az első verseny Görögországban, a serres-i pályán lesz április első hétvégéjén. Még nem jártam ott, de szerencsére gyorsan meg tudom tanulni az új pályákat, remélem ez sem okoz majd gondot. A következő futam június első hétvégéjén a magyarországi Pannonia ringen zajlik, ahová sok szeretettel várok minden szurkolót. Szintén júniusban kerül sor a harmadik fordulóra a Slovakia Ringen, ahol már többször jártam. Ezt követi egy brnói rendezvény júliusban, majd Bukarest és Rijeka zárja a szezont.

chrobak-janos-a-carcover-racingnel-folytatja-12865
Kamerák kereszttüzében a csapat motorosa

Sok sikert kívánunk Janinak az hamarosan kezdődő idényhez, és természetesen figyelemmel kísérjük, hogy milyen eredményeket ér el az új kategóriában.