Egész decemberben úton voltak a jelöletlen Audik, Mercik és Škodák, olyan sofőröket igazoltatva, akik buszsávon, záróvonalon pofátlankodva próbáltak bevágni a sorban állók elé, esetleg átmentek a tilos jelzésen vagy leállósávon autóztak. Mivel ezek közül több fix bírsággal jár, nem mérlegelhetnek a csekk írásakor. Így történhetett, hogy a tiloson áthajtó biciklisfutár is megkapta a maga ötvenezres papírját, miként a leállósávon pofátlankodók is százezer forinttal lettek szegényebbek.

Lebukott pár jogsi nélkül vezető sofőr és a menet közben telefonálókat is kiszedték, de nem kegyelmeztek a mozgáskorlátozott-parkolóban jogtalanul álló autósoknak sem. Hogy mennyire sok teendő akad az utakon, azt remekül példázza, hogy csak az első napokban egy rakás vészvillogóval, szabálytalanul leparkolt verdát találtak, melyek akadályozták a forgalmat, és 12-szer adtak ötvenrugós csekket a piros lámpán áthajtóknak, legyen az személy- vagy teherautó, motoros, esetleg bringás.

A 2019-es razzia ma véget ér, de a sikerét - és kedvező fogadtatását - látva szinte biztos, hogy jövőre is folytatódik a Pofátlan(tan)ítás névre keresztelt akció.