· 2019. március 4. 2

Bemutató: Continental TrailAttack 3

Túraendurósok álma

Már az első métereken eléri üzemi hőmérsékletét, minden eddiginél jobban viselkedik vízen, és akkora barázdái vannak, hogy az már a valódi endurógumikkal vetekszik. Bemutatkozott az új TrailAttack.
A motorgumik és a vezetéssegítő rendszerek fejlesztésében egyaránt élen járó Continental ezúttal a nagytestű, főként aszfalton használt endurók tulajdonosait célozta meg új köpenyével, a 2019-es TrailAttack 3-mal.
A nullafokos övszerkezetnek köszönhetően rendkívül rugalmas a köpeny, ezáltal rossz minőségű úton is kiemelkedő tapadás érhető el, valamint az utazási komfort és a nedvestapadás is sokat fejlődött az előd, TrailAttack 2-vel szemben
Ami már ránézésre szemet szúr, hogy a legendás RoadAttack legutolsó, harmadik generációjának mintázata köszön vissza az abroncson, ami nem is csoda, hiszen a német szakemberek ezt azoknak ajánlják, akik 80-90 százalékban burkolt úton motoroznak, és csak néha tévednek terepre. Hosszú távú tesztjeiken kiderült, hogy a TrailAttack 3 olyan mély barázdákkal büszkélkedhet, hogy három-négyezer kilométer után is nagyobb mintamélység jellemzi, mint az új állapotú, hagyományos túraabroncsokat.
{{articleGallery[21272].caption}}
Nem mellékes, hogy az új anyagösszetétel névén parádésan rövid bemelegedési idő jellemzi a TrailAttackot, gyakorlatilag már egy-két kilométer után üzemmeleg állapotú lesz, vagyis szinte elindulástól kezdve bátran munkára fogható.