· 2018. október 7. 6

Dirk Öhlerking Honda Monkey-ja

Kell egy ilyen!

Lám, egy olyan apró motorból is lehet felejthetetlen gépet építeni, mint a Honda idén visszatért egyhengerese, a Monkey.
Óriási sikert aratott Európában az idén visszatért Monkey, s ez nem is csoda, hiszen a modellben tökéletesen ötvözték a régies, szerethető formát az olyan műszaki csemegékkel, mint a LED-es lámpatest, a fordított első teleszkóppár, a kifinomult, helyzetérzékelővel társított blokkolásgátló vagy éppen a folyadékkristályos kijelző. Ezek után aligha meglepő, hogy kolléganőnk, Dominika is rajongott érte a nemrég zajlott, tengerparti menetpróbán. A csöppség Dirk Öhlerkinget is megihlette, aki egy flat track stílusú versenygépet faragott belőle.
{{articleGallery[19297].caption}}
A lakóautó-tulajdonosok körében oly népszerű Monkey ezúttal a Kingston Custom műhelyében öltött új formát. A német szakemberek kifejezetten a Glemseck 101-re építették a látványos Monkey-t, mélyreható munkájuk során átalakították a vázat, lecserélték a kormányt, egyedi nyerget és kipufogót gyártottak, míg a gép lábtartóit egy 1976-os Honda Elsinore 125-ről kölcsönözték. Mindezt megkoronázza a rendkívül igényes, arany és Honda-trikolor fényezés, mellyel igazán ámulatba ejtő lett a japánok újdonsága.