· 2018. augusztus 1. 4

Elárverezték a Ducati-futam gépeit

Bayliss a legnépszerűbb

Hiába nyert Pirro, az utolsó helyen befutó Troy Bayliss motorja így is toronymagasan nyerte az aukciót - az eredeti ár többszöröséért adták el a V4-es Panigalét.
A tizedik WDW, azaz Ducati márkatalálkozó igazi ínyencséggel szolgált a rajongóknak, ugyanis ezúttal háziversennyel is megspékelték az unalmasnak egyébként sem nevezhető programot. A tucatnyi MotoGP- és Superbike-pilóta egyforma gépekkel állt rajthoz, s végül Pirro, Rabat, valamint Forés ünnepelhetett a dobogón.
Valószínűleg a Race of Champions elnevezésű verseny is hozzájárult, hogy minden eddiginél többen voltak a Ducati rendezvényén. Íme, az új rekord - három nap alatt 91 596 motoros látogatott el az eseményre
A befutóval azonban nem ért véget a gépek története, ugyanis a gyár egy aukción keresett gazdát a különleges motoroknak. Az elmúlt hétvégén gazdára is találtak a vasak, és - nem éppen meglepő módon - Troy Bayliss Panigaléje kelt el a legmagasabb áron - átszámítva 38,6 millió forintot szurkoltak le a talján V4-esért. Összességében sikeres volt az árverés, hiszen 1514 motoros összesen hétezerszer licitált, és csaknem 700 000 eurót (!) hagytak a pénztárnál - a három legdrágább példány Bayliss, Dovizioso és Lorenzo Ducatija volt.