· 2020. szeptember 9. 4

Kategóriagyőztes a Ducati Multistrada a Transanatolia ralin

Valódi terepmotor?

Andrea Rossi gyorsan összebarátkozott a géppel, és magabiztosan húzta be az első helyet az egyhetes, embert próbáló ralin.
Büszkén számolt be róla a Ducati, hogy népszerű modelljük, a Multistrada 1260 Enduro megnyerte a kéthengeres motoroknak kiírt versenyt a Transanatolia Rallyn, sőt az összesített értékelésben is az első tízben végzett. A Ducati versenyzője és tesztelője, Andrea Rossi sikerrel vette az akadályokat, holott a kifejezetten nehéz, sziklás terep sokkal inkább kedvezett a könnyebb, egyhengeres modelleknek.
{{articleGallery[26659].caption}}

Ducati Multistrada nyerte a kéthengeresek versenyét

Isztambulból indult a mezőny, majd Şiléből, Abant, Aymana és Karadag érintésével összesen 2850 kilométert tettek meg a motorosok. Ráadásul több mélyhomokos részen is át kellett vágni a résztvevőknek, ami különösen nagy kihívás volt a súlyosabb géppel indulóknak.
{{articleGallery[26661].caption}}
Persze átalakították a Multistradát a versenyre, a munka során egyebek mellett a Ducati Performance katalógusból választott bukócső, hűtőradiátor-védő, sportkipufogó, nyereg került fel a gépre. – 2016 óta dolgozom a Multistrada Enduro projekten, így pontosan ismerem a masinát, és tudom, mire képes.
{{articleGallery[26664].caption}}
A technikával nem is volt baj, viszont a vártnál többet kivett belőlem a sok lassú, technikás, köves szakasz, miként a fekete-tengeri strandok homokja is megviccelt pár motorost. Akárhogy is, a Multistrada zokszó nélkül állta a strapát, első lettem a kéthengeres motorok kategóriájában és kilencedik összetettben, ez nagy eredmény – mesélte a verseny után Andrea Rossi.
{{articleGallery[26662].caption}}
Hét nap alatt átlagosan napi 450 kilométert kellett megtennie Andreának, aki kiemelte, hogy megterhelte a háromezer méteres tengerszint feletti magasságon terepezés, és igazán extrém szakaszokkal is volt dolga. – A Tuz Gulu sóstó medrében 203 km/órával repesztettem a GPS szerint – emlékezett vissza a verseny egyik legemlékezetesebb szakaszára. A Ducati egyébként már 2013 óta működik együtt Andrea Rossival, az off-road szakértőként alkalmazott motoros tesztelői és versenyzői szerepkört tölt be a talján cégnél.