· 2020. február 6. 53

Bemutató: Ducati Panigale V4 Superleggera

Egyszerűen nonszensz

Már-már hihetetlen számok sorakoznak a legújabb Ducati adattábláján. Persze az is komoly dilemma, hogy ki tud elvezetni egy 234 lovas motort, ami könnyebb a nyolcadliteres robogóknál.
Ma végre lehullt a lepel a mindössze ötszáz példányban készülő, Panigale V4-re épülő Superleggeráról. Miként azt sejthetük, ez a bolognai cég eddigi legerősebb, egyszersmind legkönnyebb modellje - egészen pontosan 234 lóerőt présel az átdolgozott, 998 köbcentis V4-es az úthengernyi szélességű hátsó abroncsra, miközben tömege csupán 152,2 kiló!
{{articleGallery[24528].caption}}
Többek között szénszálas, titán- és magnéziumalkatrészek felhasználásával sikerült elérniük a Panigale V4-hez mérten 16 kilós tömegcsökkenést. Emellett stabilabb is az eddig ismert Ducatiknál, ugyanis a sajátos dupla szárnyak 490 newton erővel szorítják az aszfalthoz a gépet - mintha egy ötvenkilós súlyt akasztanának a motor elejére.
{{articleGallery[24529].caption}}
Végül pedig, ha valaki még nem kívánt volna rá ez alapján a motorra: a vásárlóknak felajánlják, hogy részt vegyenek egy-egy pályanapon, ahol mehetnek néhány kört a Superbike vb-n futó Panigale V4 R-rel, mi több, egyedülálló programként lehetőségük nyílik a Desmosedici GP20 kipróbálására is.