· 2018. július 9. 6

Ducati Ulster az XTR Pepótól

Maga a történelem

Mélyen a felszín alatt egy Ducati Monster rejlik ebben az igazán kivételes átépítésben, mely az XTR Pepo műhely szakembereinek keze munkáját dicséri.
A hetvenes-nyolcvanas évek sportikonjai előtt kíván tisztelegni az XTR Pepo műhely kreatív csapata a képeken látható, nemrégiben bemutatott Ducati Ulster Desmóval. A szerzeményt a hőskor versenygépei inspirálták, mégpedig elsősorban Mike Hailwood 1978-as 900SS-e, ennek megfelelően annak színeit és formavilágát idézték fel a munka során. A kétkerekű alapjául egy 2001-es évjáratú Ducati Monster 750 szolgált, noha ennek jóformán csak vázát és erőforrását tartották meg, a többi összetevő saját készítésű a motoron.
{{articleGallery[18585].caption}}
Ilyen módon került a gépre többek között Ducati 749 R üzemanyagtartály, Derbi fényszóró, új kormány, Aviacompositi műszeregység, Ducati ST2 fékrendszer és tengelykapcsoló, állítható S&P lábtartó, egyedi kipufogórendszer, valamint az XTR által tervezett hátsó lámpatest. Nem kis munka volt tehát, míg mindezt összerakták a srácok, de a fotók alapján egyértelműen kijelenthető, hogy minden perc megérte - az eredmény szó szerint lenyűgöző lett.