Roland Sands és a Ducati Design Center jóvoltából korábban már láthattunk két átiratot az olasz vállalat egyébként is merész vonalvezetésű motorkerékpárjából, s nemrégiben egy újabb műremek érkezett. Ezúttal a belga Freddie Krugger – no nem a klasszikus horrorfilmből – vette kezelésbe a Diavelt, akinek formabontó gondolatai végül a – kis párizsi versenypálya nyomán – Thiverval névre keresztelt futurisztikus power cruiserben öltöttek formát. Az átépítés során a szakember kiemelt figyelmet fordított a részletekre, ugyanakkor nem változtatta meg a felismerhetetlenségig a vasat, így szerette volna megmutatni, milyen kiváló alap a Diavel az „átszabásra”.

ducati-xdiavel-special-14418

A nyereg mellett a kipufogó és a lámpákat is magában rejtő hátsó idomzat elkészítése minden bizonnyal jó néhány napig lefoglalta Fredet
Az erőforrást teljesen láthatóvá tette, miközben a vázat elrejtette, hogy a masina letisztultabb vonalvezetést kapjon. A jellegzetes, gyári első lámpa megmaradt, miközben például az üzemanyagtartályt és a hátsó traktust jelentősen módosították, illetve egyedi, matt és króm elemekkel kombinált fényezést alkalmaztak. A gépet július elsején mutatták be a minden évben több száz vintage és café racer rajongót vonzó Bikers’ Classics Lifestyle Village rendezvényen, Belgiumban.