- Pár hónapja a Szentendre Rk. közlekedésrendészeti osztály vezetője álmodott egy túrát, majd az ötletet továbbgondolva elindult a szervezés. Sok sok segítséget kaptunk az Első Motorvédtől, Motorcrisstől, Drón Pilóták országos egyesületétől, OMSZ motorosmentőktől, a Kaiser Optikától, valamint a Budakalászi Auchan áruháztól, és elindult az ötletelés, szervezés, mégpedig az Esztergom Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési bizottságával karöltve - áll a rendezők beszámolójában.

egy-nap-egy-ut-rendezveny-21998
Esősen indult a nap...
Sajnos a lelkiismeretes szervezés ellenére is becsúszhatnak bakik, és itt sem volt másként, ugyanis kora reggel masszív zivatar ijesztett rá a szervezőkre és a motorosokra. A felhők elriasztottak pár motorost, így az előzetesen regisztrált, nagyjából százfős tömegből csak hatvanan futottak be a budakalászi rajthoz.
egy-nap-egy-ut-rendezveny-22011
Új szerepkörben a helyszíneléshez használt távolságmérő
Márpedig rosszul tették, akik távol maradtak, ugyanis tízre, azaz a verseny rajtjára eltűntek a felhők, és szinte zavartalan napsütés kísérte a féltucat állomás között cirkáló nevezőket.
egy-nap-egy-ut-rendezveny-22004
Nem a méret a lényeg - akadt az indulók között apró robogóval érkező hölgy és ilyen hatalmas monstrumot is láthattunk, mint ez a Honda F6C
Volt itt minden, ami csak megizzaszthatja a motorosokat: többféle ügyességi és átlagtartó pályát kellett legyűrniük, majd motorgumit dobni - természetesen minél messzebbre -, és a rendőrség „részegbringájával” körözni az Esztergomi Bazilika árnyékában, hogy csak a legfontosabbakat említsük.
egy-nap-egy-ut-rendezveny-22008
Repül a, repül a... A csajok is kivették a részüket az abroncsdobásból
A szervező - Szentendre Város Baleset Megelőzési Bizottsága - megvendégelte a nevezőket a nap végén, illetve kiosztotta a legjobbaknak járó nyereményeket, mielőtt a motorosok hazaindultak a nagyjából négy-ötórás túraverseny után.
egy-nap-egy-ut-rendezveny-22001
Egyértelmű, hogy a 0,8-es véralkoholszintre belőtt részegbringa volt a nap legnehezebb feladata
A megkérdezett motorosok szerint remek hangulatú, jól szervezett nap volt, szóval nem lennénk meglepve, ha az első alkalommal megrendezett Egy nap, egy út egy hagyományteremtő eseménnyé válna, és jövő tavasszal újra együtt motoroznának a civilek és a motorosrendőrök a Pilis útjain.