· 2019. március 14. 3

Eladó Nicky Hayden Hondája

Egy jó CBR-t valaki?

Nem egy versenyidomba öltöztetett CBR-ről van szó, hanem alváz- és motorszám szerint a konkrét gépről, amelyet Nicky Hayden használt a vb-n. Kicsit sem véletlen, hogy éppen most válnak meg tőle...
A Ten Kate csapat új gazdát keres egyik legféltettebb motorjának, nevezetesen a Nicky Hayden számára felkészített Honda CBR1000RR Fireblade SP2-nek. A Cosworth erőforrással és elektronikával, no meg Öhlins felfüggesztéssel, Nissin fékekkel és Akrapovič kipufogóval megspékelt masina természetesen nem pőrén érkezik a vevőhöz - az új tulajdonos megkapja a Hondától az összes igazolást, mely bizonyítja, hogy ez valóban a 2017-ben elhunyt Hayden CBR-je volt.
{{articleGallery[21351].caption}}
Ennek megfelelően alaposan megkérik az árát: maga a motor - átszámítva - kereken harmincmillió forintot kóstál, s ehhez jönnek még a szállítás költségei. Igencsak valószínű, hogy az eladás összefüggésben van a csapat váratlan visszatérésével, ugyanis nem sokkal a hirdetés felbukkanása után már a Superbike-vb hivatalos oldalán írtak róla, hogy az eddig 42 versenygyőzelmet jegyző holland istálló hamarosan újra ott lesz a boxutcában. Mivel székhelyük az Asseni pályától alig egy órányira található, a hivatalos bejelentést is a Holland Nagydíjra tartogatják - április másodikán, a versenyhétvége előtti sajtótájékoztatón leplezik le idei motorjukat, illetve pilótájukat.