Ezúttal is a budapesti Aktív Park fogadta az elektromos motorok tulajdonosait, illetve a tesztmotorozásra érkező vendégeket. Az égiek kegyesek voltak a szervezőkhöz – verőfényes napsütésben pályázhattak a motorosok.

Elektromos Motorok Találkozója az Aktív Parkban

A korábbi évek gyakorlatától eltérően a rendező ADVES.moto immáron félévente tartja az egy nyomon haladó elektromos járművek, tehát az e-motorok, e-robogók, kerékpárok és rollerek találkozóját, ami indokolt is, elvégre folyamatosan gyarapodik az ilyen járműveket használók tábora.

Egyre több a zöldrendszámos nagymotor és -robogó, az AM kategóriában is sokan választják városon belüli ingázásra az elektromos gépeket, a magánrollerek száma pedig a becslések szerint már meghaladja az 50 ezer darabot.

Az ingyenes rendezvény vendégei kipróbálhatták a NIU és a Motron legnépszerűbb modelljeit, beleértve a 110 km/órás végsebességű MQi GT Evót és a rutinpálya királyát, a fordulékony és fürge Viziont:

Hamarosan részletes riporttal jelentkezünk az eseményről, ahol – a sokszínűség jegyében – gazdára talált egy új Motron X-Nord 125 is. Ha ismerős a motor típusa, az nem véletlen, hiszen egy kezdő (!) magyar túrázó ugyanilyen géppel jutott el tavaly az iráni határig és vissza.