· 2019. július 1. 8

Életét veszítette Carlin Dunne

Rekord helyett tragédia

Igazi diadalmenetnek tűnt az új Ducati Streetfighter bemutatkozása a Pikes Peaken, hiszen minden esély megvolt rá, hogy rekordot döntsön az olasz csupaszmotor és pilótája, Carlin Dunne. Közvetlenül a cél előtt történt a tragédia.
Dunne neve szinte egybeforrt a Pikes Peak rendezvénnyel, elvégre háromszor győzött a hegyen, emellett pedig több Baja-siker is fűződik hozzá. Idén elképesztő időeredménnyel robbantott a legendás hegyifelfutón, és a versenyen is messze a korábbi rekordidő alatt teljesített, egészen a befutó előtti részig.
{{articleGallery[22437].caption}}
Az utolsó, negyedik szektorba érve már mindenki tűkön ülve várta, hogy megjelenjen a kijelzőn Dunne ideje, ugyanis a pálya első három szakaszán rendre gyorsabb volt, mint bárki korábban. Sajnos a céltól 3-400 méterre az egyik gyors kanyarban elcsúszott, és hiába érkezett hozzá azonnal mentőhelikopter, már nem tudták megmenteni az életét. - Gyászoljuk Carlint, és trakigus halála ellenére örökre a szívünkben él majd. Jámbor, megfontolt ember volt, akinek mindenkihez volt egy jó szava... Mindig emlékezni fogunk barátságos mosolyára és a sport iránti szenvedélyére - áll a szervezők nyilatkozatában.