Barger, azaz teljes nevén Ralph Hubert „Sonny” Barger a kaliforniai Modestóban született 1938. október 8-án. Kevesen tudják róla, hogy író volt, illetve szerepelt tévé- és mozifilmekben, az viszont köztudott, hogy ő alapította a Hells Angels motoros klubot.

Interjú a Hells Angels-alapító Bargerrel (2012)

Már a nyolcvanas évek óta küzdött rosszindulatú daganatokkal, többször műtötték is, sőt tíz éve gyakorlatilag tünetmentesnek nyilvánították, ám idén a kór visszatért, és a 83 éves motoros már nem tudta leküzdeni a betegséget.

Hosszú, szép és kalandokkal teli életet éltem. Abban a kiváltságban volt részem, hogy egy csodálatos klub tagja lehettem. Bár évtizedeken át a nyilvánosság előtt zajlott az életem, örülök, hogy a klubtagokkal, a családommal és a barátaimmal tölthettem a legszebb órákat. Ha ezt az üzenetet olvasod, az azt jelenti, hogy eltávoztam, de tudnotok kell, hogy nem szenvedtem – békésen hunytam el a rákkal vívott rövid küzdelem után.  Az utolsó órákban azok vettek körül, akik igazán számítanak nekem, vagyis a feleségem, Zorana és a szeretteim. Azt üzenem: fel a fejjel, srácok, maradjatok hűségesek, szabadok és mindig értékeljétek a becsületet!

– írta utolsó üzenetében Facebook-oldalán.