Ma reggel számolt be róla a rendőrség, hogy két 25 éves férfi Bársonyosról ellopott egy motort, ami régóta a garázsban állt. 2020. december 29-én 10 óra körül a két férfi bement a kiszemelt garázsba, majd együtt kitolták az üzemképtelen járművet. Azt hazavitték és eladták, az érte kapott pénzt szétosztották.

Egyre kevesebb motort lopnak Magyarországon

A sértett még ezen a napon észlelte a lopást és értesítette a rendőröket. A kisbéri járőrök adatgyűjtést követően azonosították és a bejelentéstől számított négy órán belül elfogták a bársonyosi és a bakonybánki lakosokat. Őket a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény elkövetését beismerték, ellenük lopás miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során a motorkerékpár megtalálásra és lefoglalásra került, amit a sértett időközben visszakapott.
elkaptak-a-motortolvajokat-28452
15-20 év alatt vagy 80%-kal csökkent itthon a motorlopások száma, az viszont nem változott, hogy a könnyen lopható és egyre drágábban eladható Simson áll első helyen – ebből lovasítanak meg legtöbbet
Az idősebbek tán emlékeznek még: a kétezres évek első felében még több mint 1600 motort loptak el Magyarországon egy év alatt. Ehhez képest komoly fejlődés, hogy manapság százas nagyságrendről beszélhetünk. Akkoriban a Simson (371 darab), a Yamaha (257 darab), a Suzuki (170 darab), a Honda (169 darab) és az Aprilia (111 darab) vezette a lopási statisztikákat, s bármilyen fura, manapság is a Simson viszi a pálmát, pontosabban ezt viszik a tolvajok. Persze azt látva, hogy a német piacon már 3-4000 euróért adják-veszik a szebb Szimókat, ez nem is olyan meglepő... A még ma is sokak által kedvelt, s a retróhullám miatt egyre drágább Simsonból évente 30-40 darabnak kél lába, második „legnépszerűbb” a Yamaha, majd jön a Honda és a Kymco.