· 2019. június 12. 2

Újabb Honda-győzelem az Endurance-vb-n

Csillaghullás

Szinte minden esélyes bukott vagy kiállt műszaki hiba miatt, de a Honda csapata kitartott a nyolcórás futam végéig, és erős tempóban, a második helyezettnek is kört adva nyerte a német összecsapást.
Ezúttal Oscherslebenben csaptak össze az Endurance-vb csapatai, élen az edzéselsőséget behúzó Team SRC Kawasakival, de a futamot nem ők, hanem a Suzuki legénysége kezdte legerősebben. Később a Honda-Suzuki csata hevében Gregg Black kicsúszott, így a SERT gyakorlatilag elveszítette az esélyt a győzelemre.
Dráma az élen
Ezután a Yamaha és a Honda küzdött az elsőségért, ám előbbi műszaki hiba, míg a 111-es Honda a pályára került szennyeződés miatt esett vissza, s ekkor már egyértelmű volt, hogy az F.C.C. TSR Honda és a Kawasaki brigádja húzhatja be a nyolcórás győzelmet.
A hétvégi verseny rövid összefoglalója
A hajrában a Mike di Meglio vezetésével felálló Honda bizonyult gyorsabbnak, így magabiztos előnnyel szerezte meg az alakulat újabb győzelmét, az ezüst az SRC Kawasakihoz került, míg a dobogó harmadik fokára a VRD Igol tagjai állhattak fel. Ezzel még szorosabbá vált a vb-tabella, melyet az SRC Kawasaki vezet, de szorosan a nyomában liheg a SERT, valamint a német viadalt nyerő F.C.C. TSR Honda. Már csak egy versenyhétvége van hátra a 2018-2019-es sorozatból, mégpedig a legendás suzukai összecsapás, melyre július 28-án kerül sor.