Immáron tényként kezelik, hogy a világ vezető e-robogógyártója, a NIU hónapokon belül előrukkol új elektromos motorjával, mely rögtön kétféle változatban érkezik. Ez valószínűleg újabb lendületet ad a cég növekedésének, pedig így sem panaszkodhatnak a NIU-sok, hiszen

tavaly az első félévben 200 298, míg idén 402 ezer robogójuk talált gazdára, azaz egy  év alatt megduplázták a termelést.

Persze a tavalyi szerényebb teljesítményhez a vírushelyzetnek is volt némi köze, de ez ugyanígy igaz az idei tavaszra, szóval a fejlődés egyértelmű. Köztudott, hogy elsősorban a hazai piacon erős a márka, de Európában is egyre népszerűbb, sőt éppen nemrég számolt be az iparági hírekre összpontosító MotorcyclesData, hogy

immáron az öreg kontinensen is a NIU e-robogóiból fogy a legtöbb, ami azért nagy szó, mert több mint 700 (!) elektromosmotor-gyártó van jelen Európában.

erkezik-a-niu-rqi-elektromos-motorkerekpar
Az RQi kisebb motorral felszerelt változata 110, míg a 32 kW-os 160-170 km/órás végsebességre képes

Mint említettük, eközben az új NIU, az RQi szinte „készen áll a startra”, mégpedig két merőben eltérő kivitelben. Az alapmodell 5 kW-os teljesítményű, 110 km/órás végsebességre képes és 72 V-os, 36 Ah-s akksiból nyeri az energiát. Ezzel 110-120 kilométert lehet egyhuzamban motorozni, de aki nagyobb tempóra vágyik, az választhatja az izmosabb, 32 kW-os verziót is. Mindkettőben kazettás rendszerű akksi lesz, akárcsak a cég robogóiban, így akkor is tölthető a telep, ha nincs a motor közelében konnektor.