· Képek: Assemblymag.com · 2018. június 8. 22

Az EU védővámot vet ki a motorkerékpárokra

Ki issza meg a levét?

Az USA és az Európai Unió közötti kereskedelmi harc újabb fordulója zárult le május végén, mely rossz hatással lehet az öreg kontinens egyébként sem szárnyaló motorpiacára.
Immáron készpénznek vehető, hogy júliustól nagymértékben nő néhány fontos amerikai termék európai vámterhe, így egyebek mellett az acéláruk és a motorkerékpárok is drágábban regisztrálhatók az Unióban 2018 július elsejétől.
{{articleGallery[18355].caption}}
Egy rendkívül részletes, 16 oldalas, összesen 2,8 milliárd dollárnyi amerikai terméket érintő brossurát adott ki az Európai Bizottság, ebben részletesen felsorolja, mely áruk, termékek vámterhe nő 25 százalékra. Idén nyártól drágább lesz importálni a motorok és más járművek hajtóláncait, miként maguk a kétkerekűek is bekerültek a felsorolásba. Kifejezetten a 8711 vámtarifaszám alatt jegyzett, 500 köbcentiméternél nagyobb modelleket sújtják újabb terhekkel, igaz, a hengerűrtartalom ez esetben nagyjából mellékes is, hiszen a tengerentúli gyárak többsége éppen a nagy összlökettérfogatú típusokat exportálja Európába.