Az Ultraviolette egy bangalore-i székhelyű, elektromos járművekkel foglalkozó startup, mely az EICMA-n mutatta be az F99 Factory Racinget, a leggyorsabb Indiában gyártott elektromos motorkerékpárt. Az eseményen jelen volt a filmsztár, Dulquer Salmaan is, aki az Ultraviolette egyik első befektetője:

Ultraviolette F77 és F99 az EICMA-n

A folyadékhűtésű villanymotor 90 kW-os csúcsteljesítményű, végsebessége a tervezők állítása szerint 265 km/óra, és nem egészen 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra. Különlegessége az aktív idomzat, mely elektormotorok segítségével növeli vagy csökkenti a légellenállást a pillanatnyi körülményeknek megfelelően. Menetkész tömege mindössze 178 kg, ami különösen annak fényében elképesztő érték, hogy korábban a MotoGP-betétfutamokon 225 kilós e-Ducatikkal indultak a pilóták.

Az F99 árusítása várhatóan 2024 végén kezdődik, de a cég másik modellje, az F77 máris megvásárolható: a 307 kilométeres hatótávú, 100 Nm-es forgatónyomatékú csupaszmotor a hírek szerint 10-11 ezer eurós áron kerül a boltokba.