· 2020. július 30. 7

Az olasz márka legszebb modelljei Budapesten

Helló, Fantic!

Nemrég ünnepelte ötvenéves fennállását Mario Agrati vállalata, az olasz Fantic, mely főként stílusos terepmotorjaival arat sikereket. Immáron Budapesten is elérhetőek a látványos talján gépek.
Az idősebbek tán emlékeznek rá, hogy etalonként tündököltek a Fantic motorjai a nyolcvanas években, amikor háromszor is elhódították a triál-világbajnokság trófeáját. Persze említhetnénk a több mint százéves hagyományra visszatekintő Scottish Six Days Trialt is, ahol '84 és '89 között ötször diadalmaskodott csapatuk Thierry Michauddel és Steve Saundersszel.
{{articleGallery[26232].caption}}
Nos, napjainkban sincs hiány remek motorokból a Fanticnál, igaz, az Apriliától érkezett új tulajdonos kezében irányt váltott a márka, és immáron nem triálgépekkel, hanem a klasszikus Caballero családdal arat, melyből 125-ös, 250-es és félliteres változat készül Flat Track, Rally, valamint Scrambler stílusban.
{{articleGallery[26242].caption}}
A minőséget és a stílusos megjelenést garantálja, hogy más talján gyártókhoz hasonlóan a Fantic is szinte teljes egészében helyben állítja elő, illetve Olaszországból vásárolja az összetevőket – amit csak lehet, a „helyi piacról” szerez be. Egyetlen kivétel ez alól az erőforrás, mely rendhagyó módon Zongshen alkatrészekből épül. Aki idegenkedne a névtől, annak megnyugtató lehet, hogy egy rakás nagy motormárka OEM-beszállítója a távol-keleti vállalat: vevői között megtaláljuk a Piaggiót, a Selvát, a BMW-t, sőt a Harley Davidsont is.
{{articleGallery[26230].caption}}
A látványos retró gépek mellett fürge 50-esek várják a kezdő és újrakezdő motorosokat, sőt elektromos bringák is megtekinthetőek a Fantic új, magyar honlapján. Mi több, a legújabb modelleket akár ki is próbálhatod, ha ellátogatsz a márka Szilágyi Erzsébet fasoron található üzletébe, mely minden hétköznap délután hatig, szombaton pedig délután egyig várja a motorosokat.