Napok alatt kimerült a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve részeként meghirdetett, 5 milliárd forintos keretösszegű elektromosjármű-vásárlást támogató pályázat kerete, ezért most újabb, közel egymilliárdos keretet áldoznak arra, hogy mindenki megvehesse álmai autóját vagy motorját.

Folytatódik az elektromosjármű-vásárlást támogató pályázat

– A kormány döntése alapján mintegy 882 millió forinttal megemeljük a pályázati keretösszeget, így a kiírási feltételnek megfelelően benyújtott összes pályázat támogatásban részesülhet - mondta az MTI-nek nyilatkozva Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.
folytatodik-az-elektromos-jarmu-vasarlasi-program-26724
Főként városon belül kihasználható, futárcégeknek ideális villanymotorok voltak elérhetőek a pályázaton, mint például a Lvneng S5
Így már több mint kétezer járművet adhatnak át a leendő tulajdonosoknak, akik között 662 magánszemély és 738 vállalkozás volt a tavaszi pályázaton. Kiemelték, hogy idén először elektromos robogók támogatására is lehetett nevezni, erre 348 vállalkozás nyújtott be pályázatot. Azt is kiemelték, hogy a kereskedők nyitottak voltak a listaárak csökkentésére, így a pályázat a piaci versenyt is élénkítette.
folytatodik-az-elektromos-jarmu-vasarlasi-program-26725
Az elektromos robogók legfőbb erénye a szinte nullaforintos szerviz- és üzemanyagköltség
Mi is kipróbáltuk az egyik robogót, mely megfelelt a pályázati feltételeknek. A Lvneng S5 több szempontból kellemes meglepetés volt, például hatótávja igencsak megközelítette a gyári értéket, a cserélhető akksival pedig gyerekjáték volt a töltés – részletes tesztünket itt olvashatjátok a motorról.