· Képek: blog.motorcycle.com · 2018. június 7. 5

A Ford vigyáz a motorosokra

Biztonságban a sorok között?

A Ford egy új, utólag is beépíthető segédlettel szeretné elkerülni, hogy az autósok sávváltás közben összekoccanjanak az előresoroló motorosokkal.
A világ több államában szabályosan előregurulhatnak a motorosok a feltorlódott kocsisorok között, mi több, néhány helyen a mozgó járművek mellett is elsuhanhatnak. Ez persze nem veszélytelen, hiszen ha túl sokat időznek a kocsik holtterében, a figyelmetlen sofőrök könnyen összeütközhetnek velük. Ezt szeretnék megelőzni a Ford mérnökei, ezért nemrégiben szabadalmaztattak egy új rendszert, melyet kifejezetten a karcsú kétkerekűek érzékelésére fejlesztettek. A hátrafelé és oldalra néző kamerák, illetve érzékelők minden eddiginél pontosabban és gyorsabban figyelmeztetik a vezetőt, sőt szélsőséges esetben lassítással, valamint automatikus kormányzással avatkoznak közbe, hogy megelőzzék a bajt.
{{articleGallery[18346].caption}}
A segédlet elterjedését nagyban segíti, hogy a jelenleg is használt kamerákkal és szenzorokkal társítható, azaz utólag is beépíthető az arra alkalmas autókba. Ez egy újabb fontos lépés a részben önvezető járművek felé, hiszen az összetett rendszer alkalmas a kocsi irányítására, és ezzel a balesetek megelőzésére.