· 2019. szeptember 4.

Egy vagyont fizettek a különleges vasért

Gazdára talált Elvis Harley-ja

A GWS közelmúltban lezajlott aukcióját nagy érdeklődés övezte, miután sejteni lehetett, hogy sok pénz cserél majd gazdát. Igaz, a szakemberek kétmillió dollár körüli árra számítottak a Harley kapcsán, de a közel egymillió is a harmadik legnagyobb összeg, amennyit valaha motorkerékpárért kifizettek.
Összesen 21 ajánlat érkezett a múlt szombati határidőig, ugyanakkor a nyolcszázezer dolláros leütési ár kissé csalódást keltő a remélt bevételhez képest.

Rekordösszeget fizettek a különleges vasért

Az 1976-os évjáratú luxusbatár volt az utolsó motor, amit Elvis Presley a halála előtt vásárolt - a legendás énekes három hónappal az üzletkötést követően, 1977-ben hunyt el. A gazdagon krómozott Electra Glide órájába egyébként mindössze 126 (!) mérföld került, ám azt nem lehet tudni, vajon ezt az amerikai énekes tette-e bele, és arra sincs bizonyíték, motorozott-e valaha a különleges kétkerekűvel. Az újszerű gép az elmúlt több mint negyven esztendőt a Pioneer Autómúzeumban töltötte, eddigi gazdája azt állította, hogy egykor 20 ezer fontnak megfelelő dollárért vásárolta.
{{articleGallery[22988].caption}}
Kétségtelen, hogy a nyolcszázezer dolláros, azaz átszámítva nagyjából 240 millió forintos ár tetemes, ráadásul ezzel az összeggel a harmadik legértékesebb aukción értékesített motor címét is kivívta Elvis Harley-ja. És, hogy mi volt a legdrágább?
{{articleGallery[22985].caption}}
Egy hihetetlenül ritka, 1951-es Vincent Black Lightning versenygép, amiért közel egymillió amerikai dollárt adtak egy tavalyi árverésen.