Néhány nappal ezelőtt az Android Police írói bukkantak új ikonra a Google Mapsben, mely minden bizonnyal a mobil és fix sebességmérők előrejelzésére szolgál majd. Természetesen nem muszáj folyamatosan vizslatni a kijelzőt, hogy kiszúrjuk a traffit, hiszen hangjelzés figyelmezteti a vezetőt a „közelgő veszélyre”, mégpedig mindig az adott tempóhoz igazodva, hogy legyen ideje lassítani.

google-maps-trafipax-riasztas-20756
Jelenleg is több legális traffi-előrejelző kapható itthon, beleértve az olyan, motorosok számára kifejezetten hasznos fejlesztéseket, mint a Kiyo GPS M1, valamint telefon jelzéseit „tolmácsoló”, akár kormányra is rögzíthető ooono és a hozzá kapcsolódó Traffi Hunter
Hogy minél frissebb, naprakészebb legyen az adatbázis, a többi alkalmazáshoz hasonlóan a felhasználók is feltölthetik az útközben látott traffipaxok helyét. Üröm az örömben, hogy egyelőre várnunk kell rá, hogy világszerte elterjedjen az új funkció, ugyanis napjainkban csak a meghívott tesztelők számára elérhető. Mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy amennyiben a felhasználók bétatesztje sikeresen zárul, akkor már idén megjelenhet minden Android és iOS telefokon a frissítés, és még sokoldalúbbá válhat az online navigációs program.