· 2019. február 8. 35

Új-Zélandra látogat a GS Trophy

Cél a Paradicsom!

Február elején hozták nyilvánosságra, hogy merre kalandoznak majd 2020-ban BMW GS Trophy résztvevői. Bátran mondhatjuk, hogy Új-Zéland - a várható terepet és a lenyűgöző tájat tekintve - túltesz minden eddigi helyszínen.
Nem véletlenül kapta a „Cél a Paradicsom!” mottót a következő VII. GS Trophy, elvégre Új-Zéland messze földön híres szépségéről, ami nemcsak az utazókat, hanem a filmeseket is számtalanszor megihlette. Emlékezzünk csak a Jurassic parkra, a Pi életére vagy éppen a nyolcvanas évek akciódús autós filmjére, a Shaker Runra (Rázós futam). Ilyen idilli környezetbe csöppennek a selejtezőkből továbbjutó motorosok is, akik közül már biztosan ott lesz Ausztrália, Kína, Franciaország, India és egyebek mellett Mexikó csapata is a 2020-as versenyen.
Látványos összefoglaló a 2018-as összecsapásról, mely Közép-Ázsiában, azon belül is Mongólia lenyűgöző tájain zajlott
- Tunézia, Dél-Afrika, Patagónia, Kanada, Thaiföld és Mongólia után ismét olyan helyet kerestünk, amely tökéletes „GS terepet” kínál. Sok-sok legálisan bejárható földútra és erdei átvezetőre van szükségünk, és persze az sem mellékes, hogy ezúttal a tengerszintről indulva hódíthatjuk meg a bámulatos fennsíkokat, megmászhatjuk az ég felé törő vulkánokat, egyszersmind megismerhetjük a maori kultúrát. Ez lesz a valaha rendezett legizgalmasabb Trophy - szögezte le Ralf Rodepeter, a BMW Motorrad marketingvezetője.