· 2019. május 25. 1

Motorosok viszik a felajánlásokat Ózdra

Gyermeknapi adomány

Nagy feladatra vállalkozott a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány azzal, hogy nehéz körülmények között élő ózdi kisgyermekek kívánságát teljesíti gyermeknap alkalmával - mindannyiuknak azt az ajándékot viszik, amire a legjobban vágytak. Az összegyűlt adományokat ma, május 25-én juttatja el hozzájuk egy motoros konvoj.
Kevés szívmelengetőbb pillanat van annál, mint amikor egy nélkülöző kisgyermeknek örömöt tudunk okozni egy apró ajándékkal.

Motorosok viszik a felajánlásokat Ózdra

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány régóta igyekszik segítséget nyújtani hátrányos helyzetűeknek. Gyereknap alkalmával a legkisebbek arcára szeretnének mosolyt csalni néhány ajándékkal. Bár azt gondolhatjuk, hogy egy sportcipő, görkorcsolya, fülhallgató, iskolatáska nem különlegesség, sokaknak mégis elérhetetlen. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Ózd Magyarország egyik legsúlyosabb társadalmi és gazdasági problémákkal küzdő térségének centruma, ahol a nehéz anyagi helyzet a gyermekeknek is kilátástalanságot jelent. Éppen ezért az Alapítvány az idén 11 éves Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok keretén belül hatvan, nehéz sorsú ózdi gyermek kívánságát teljesíti. Az óvodás és általános iskolás lurkók előre elárulták, hogy mire vágynak legjobban, a Szeretetszolgálat pedig egy gyűjtés keretében be is szerezte valamennyi apróság álmai játékát, sporteszközét.
{{articleGallery[22058].caption}}
Az ajándékot ráadásul nem mindennapi módon kézbesítik, hiszen ma reggel, azaz május 25-én egy Budapestről induló motoros konvoj viszi a csomagokat Ózdra. A programról itt találhatóak további információk.