· 2019. február 5. 40

Börtönbe vonul a gyulafirátóti baleset okozója

Győzött az igazság?

Tavaly ősszel felfüggesztett büntetést kapott a sofőr, ám ma, a másodfokú tárgyaláson sokkal súlyosabb ítélet született a halálos áldozatot követelő baleset ügyében.
Nagy port kavart anno a 82-es úton történt ütközés, melyben egy személyautó kanyarodott be a szemből érkező motorosok elé. A karambolban egy hölgy életét veszítette, míg a mögötte ülő Foki Niki kerekesszékbe kényszerült.
Jelentősen megkönnyíti Foki Nikolett hétköznapjait az a berendezés, amit most, több alapítvány összefogásával kapott meg. A 23 éves, Széchenyi István Egyetemen tanuló lány egy olyan trénergépet használhat, amelynek segítségével naponta 6-7 órán át tudja mozgatni a lábát
Ezért is váltott ki felháborodást a motorosokban, hogy akkor 22 hónapos, felfüggesztett büntetést szabtak ki az autót vezető férfira, mivel a két szakértői vélemény alapján azt állapították meg, hogy enyhe fokú alvászavarban szenved, és ez közrejátszhatott a balesetben. A ma délelőtt zajlott tárgyaláson egyébként az is kiderült, hogy tavaly, az elsőfokú ítélet kihirdetése után a sofőr, R. Richárd kétszázezer forintot küldött Nikinek, ezt azonban a lány nem fogadta el, s úgy vélte, hogy a férfi csak azért küldte az összeget, hogy manipulálja a bíróságot a következő tárgyalás előtt.
{{articleGallery[20960].caption}}
Akárhogy is, ma végre pont került az ügy végére, ugyanis Mészáros Mária büntetőtanácsa úgy határozott, hogy a balesetet okozó R. Richárdnak fogházba kell vonulnia, mégpedig az elsőfokú ítéletben meghatározott 22 hónapra.