Hihetetlen, hogy néhány naponta újra és újra felbukkan a motoros csoportokban a kérdés: megéri megvenni a gyakran 15-20%-os áron kínált, eredetinek tűnő cuccokat? Kis józan ésszel belátható, hogy ha megérni megvenni, akkor senki nem adna ötször annyit értük... Arról nem beszélve, hogy a hamis márkajelzéssel ellátott holmiknak van egy másik hátulütője is. Ugyanolyan elbírálás alá esnek, mint a hamis szoftverek, játékok stb., vagyis ha elcsípik a határon, akkor nemcsak elkobozzák, hanem a bírságot is neked kell állnod, ami a kínai rendelős csoportokba feltöltött beszámolók alapján ötven- és százezer forint között mozog.

Így (nem) véd meg a gagyi kesztyű eséskor

Persze a százezres bírságnál is van rosszabb, például az, ha nem fogják meg a kamukesztyűt, Te pedig élesben teszteled, hogy mennyire ironikus „védőfelszerelésnek” nevezni a divatcikként árult holmit. Mutatjuk, miért nem éri meg ezen spórolni:

Részletes iránymutatás, hogy Te is könnyen megkülönböztethesd az eredetit a hamisítványtól. Mondjuk az önmagában erős iránytű, hogy 13 ezerért árulják a kínait, a valódi ára meg ötven- és nyolcvanezer között mozog..

Mielőtt valaki azzal példálozna, hogy vett már itthon, számlásan olyan kesztyűt, ami egy szezon alatt elporladt, szögezzük le: mi is jártunk már így, de ettől még nem lesz jó a kínai, csak ugyanolyan rossz. Megoldásként azt javasoljuk, hogy vételkor légy tudatos - csakúgy, mint bármi más vásárlásakor -, elsősorban az anyagminőséget és a varrás igényességét ellenőrizd!

Gagyi sisakot a Wish-ről? Kösz nem...

Ne legyen szempont, hogy pont az van ráírva, ami kedvenc versenyződ kesztyűjére is, mivel a kényelem és a biztonság fontosabb a vonzó és sokat látott logónál. Persze hozzátéve, hogy bizonyos szint felett a márkanév és a biztonság kéz a kézben jár, hisz' nem véletlenül lettek ők a védőfelszerelések legismertebb gyártói.