Hatalmas megtiszteltetés érte a hazai Harley-sokat és úgy általában az egész országot azzal, hogy a márka születésnapja köré szerveződő rendezvénysorozat legnagyobb európai eseményére Budapesten, a Puskás Arénában kerül sor.

Harley-Davidson-fesztivál a Puskás Arénában

Bőven lesz mit ünnepelni, és itt nem is feltétlenül pusztán az évek száma a lényeges, hanem az, hogy az 1903-ban alapított Harley-Davidson márkaidentitás-ápolás területén viszonyítási alapnak számít a mai napig. A százhúsz esztendő alatt megannyi, a gépjármű-történetet ikonikus, sokszor iparművészeti remekműnek is beillő motorkerékpárral gazdagító H-D ugyanis a kezdetektől épít a kiterjedt, jól szervezett és kompetens márkakereskedői hálózatra, valamint az érdeklődést magas szinten tartó kommunikációra. Utóbbi jelentőségét fényesen igazolta az idő, hiszen talán egyik márkának sincs olyan népes és elkötelezett, tűzön-vízen át kitartó rajongótábora, mint a H-D-nek.

harley-davidson-120-motoros-fesztival-budapest
Egészen véletlenül a világ egyik legrégebbi és leghíresebb motoros találkozóját, az 1938 óta megrendezett Sturgis Motorcycle Rallyt is egy H-D márkaklubnak, a Dél-Dakota állambeli, ma is működő Jackpine Gypsiesnek köszönhetjük

A jeles alkalomhoz kötődő legfontosabb esemény a H-D szülővárosában, a Wisconsin állambeli Milwaukeeban, 2023. július 13. és július 16. között rendezendő Homecoming lesz, de programok tekintetében nem sokkal marad le a Budapesten, 2023. június 22. és 25. között sorra kerülő 120. évfordulós Harley-Davidson fesztivál sem. A rendezvényen – amelyre a világ minden tájáról várják a márkarajongókat – a Harley-Davidson Expo keretében a nagyközönség elé állnak a H-D újdonságai, de az igazi ínyencek számára a Custom Bike Show is felejthetetlen élményeket tartogat. Igazi családi eseményről lévén szó, a programot egyebek mellett kaszkadőrbemutató színesíti. Esténként a zenéé lesz a főszerep, hiszen a négy nap alatt ötvennél is több előadó – közöttük két nemzetközi sztár – lép színpadra. Természetesen nem marad el a motoros felvonulás sem, mely során a hazai és külföldi motorosok együtt járják be a főváros legszebb részeit.

harley-davidson-120-motoros-fesztival-budapest
Több tízezer motorost várnak a szervezők a 2023-as motoros fesztiválra

A 120. évfordulós Harley-Davidson fesztiválra már meg is kezdődött a jegyek árusítása, sőt most korlátozott ideig kedvezményesen veheted meg beugródat, a Harley Owners Group tagjai pedig eleve kedvezőbb áron juthatnak belépőkhöz. A programokról és időpontokról a márka hivatalos oldalán találsz további információkat.