· 2020. január 8. 5

Lebukott a legkisebb Harley

Megvan a kiút?

Nehéz évek állnak a Harley-Davidson mögött - csökken a forgalma, bár a visszaesés dacára is havonta húszezer motort értékesít világszerte. Az új, Benellivel közös A2-es állíthatja meg a lejtőn a céget.
Talán a 2019-ben mért 5,5 százalékos visszaesés is hozzájárult, hogy a Harley-Davidson vezetői „megsürgették” a 338 köbcentis, Ázsiában készülő modell piacra dobását. Eddig is sejthető volt, hogy nemsokára érkezik a rendhagyó módon sorkettes vas, de a legoptimistább becslések is 2020 végére várták a megjelenést és 2021-re a forgalmazást.
{{articleGallery[24292].caption}}
Gyanús, hogy maga Harley „szivárogtatta” ki az ázsiai találkozón készült kémfotót, melyen egyértelműen látszik, hogy már idén nyáron piacra dobják az újdonságot. A Harley-Davidson és a Qianjiang Motorcycle közös modellje egyelőre a HD350 kódnevet viseli, a végleges elnevezésről később döntenek. Ha valakinek esetleg idegenül hangzik a Qianjiang kifejezés, ideje mielőtt megtanulnia, ugyanis Kína jelenlegi legnagyobb motorgyáráról van szó. Több mint tízezer alkalmazott sürgölődik a gyártósorok körül, és egyebek mellett olyan modellek készítésével foglalkozik, mint a Benelli vagy éppen a Keeway újdonságai.