· Képek: Harley-Davidson · 2017. október 9. 5

Már hazánkban az új Harley-Davidson Softailek

Egy új korszak kezdete

A Harley-Davidson budapesti bázisán bemutatták a 2018-as modellév nagy durranását, a kívül-belül megújult Softail családot, mely még azok érdeklődését is felkeltette, akik eddig távolságtartóan viszonyultak az amerikai masinákhoz.
Korábban mi is hírt adtunk arról, hogy a hagyományokhoz ragaszkodó Harley-Davidsonnál gondoltak egy merészet, s alaposan átszabták palettájukat a népszerű Softail és Dyna modellek összevonásával. Amit eddig idehaza csak papíron láthattunk, az immáron kézzelfogható valósággá vált, hiszen hétvégén az amerikai gyártó magyar kirendeltségén hivatalosan is lerántották a leplet a vasakról.

Kívül-belül új modellek

Óriási lépés a vállalat részéről, hogy alapjaiban változtatnak valamin, ami már hosszú éveken keresztül bizonyított, hiszen nem volt semmilyen garancia arra, hogy a tradicionális formákat és műszaki megoldásokat kedvelő vásárlók örömmel fogadják majd a modern kor gyermekeit. Ugyanakkor Milwaukee-ban is tudják, hogy muszáj – vagyis érdemes – haladni a korral ahhoz, hogy új célközönséget, köztük fiatalokat is meg tudjanak szólítani. Dobai Attila, a Harley-Davidson Budapest ügyvezető igazgatója elmondta, első ránézésre még ő maga is kétkedve fogadta az újdonságokat, hiszen azok annyira különböznek minden eddigitől és annyira más formát öltöttek, hogy azt gondolta, nem fognak tetszeni az embereknek. Viccesen első gyermeke születéséhez hasonlította, aki először csúnyácskának tűnt, majd néhány nap múlva már gyönyörűnek látta.
{{articleGallery[15948].caption}}
Szerencsére igen rövid idő alatt kiderült, hogy a változtatás abszolút sikeresnek mondható, hiszen az új gépek prémium minőségű kialakítása, kifinomult műszaki megoldásai azonnal levettek a lábáról mindenkit, s ez a nyeregbe pattanva csak fokozódik, hiszen a minden eddiginél kiválóbb kezelhetőség, valamint a legendás V2-es erőforrás nagyszerű élménnyé varázsolja a kétkerekűek vezetését. A sajtótájékoztatón még egy kis hangélményt is kaphattunk, hiszen az egyik példányt beindították, így demonstrálva az új Milwaukee Eight működését.
Ez még nem minden, elhangzott ugyanis, az elkövetkezendő évtizedben nem kevesebb mint száz (!) új modellt kíván piacra dobni a gyártó, folytatva ezzel azt a nagyszabású termékfejlesztési projektet, amit a megújított Softail családdal elkezdtek.
Aki szeretné maga is szemügyre venni vagy kipróbálni az újdonságokat, az megteheti a Harley-Davidson Neszmélyi közi bázisán.