· Képek: Harley-Davidson · 2017. november 8. 7

Harley-Davidson Sport Glide

A legsportosabb Softail

Bemutatkozik az új Harley-Davidson Sport Glide, az agresszív megjelenésű, gyári custom motor, melyet országúti cirkálásra terveztek.
Kettő az egyben: a levehető fejidommal és oldaldobozokkal felszerelt, sokoldalú Sport Glide városi cirkálásra éppúgy ideális, mint a hosszabb, többnapos túrákra. A 304 kilós száraztömegű, kilencedik Softail modellben Milwaukee-Eight 107 V-Twin dohog, melynek legnagyobb forgatónyomatéka 145 Nm 3250-es fordulatszámnál.
{{articleGallery[16358].caption}}
A háromféle fényezéssel (Vivid Black, Twisted Cherry és Silver Fortune) kapható Sport Glide vonalvezetése kompakt és modern hatást kelt, míg úttartásáért vadonatúj, 43 mm-es USD-villa, valamint szerszám nélkül állítható központi rugóstag felel.
- A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza, mégpedig modern köntösben. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva a jellegzetes forma. A saját készítésű Mantis felnik küllői a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol. A dinamizmus érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti - nyilatkozta Dave Latz, a Harley-Davidson vezető tervezője.
{{articleGallery[16360].caption}}
Ha valaki kevesellné a 145 Nm-es forgatónyomatékot, a modellhez elérhető Screamin’ Eagle tuning csomagokkal fokozhatja a gyorsulást. A kínálat a Stage I. szintű, Street Cannon kipufogódobot és hozzá hangolt légszűrőt tartalmazó szettől indul, s egészen a Stage IV. jelű, 114 köbhüvelykes (1868 köbcentis) készletig terjed.