Hogy még gondtalanabb legyen a motorozás, immáron „minden új motorkerékpárra 4 év garancia vonatkozik: a 2 éves gyártói (gyári) garancia, valamint egy 2 éves HARLEY | EXTENDED WARRANTY” –  jelentette be a Harley-Davidson. Emellett idén tavasztól, egészen pontosan április elsejétől minden vásárló kiterjesztett jótállást, köznapi nevén garanciát kérhet az új Harley-Davidsonokra, sőt immáron használtmotorokhoz (!) is elérhető ez a szolgáltatás. Az új modelleknél egy-, két- vagy hároméves időtartamra köthető szerződés, míg használt gépeknél a szolgáltatás egy vagy két évre igényelhető.

harley-davidson-uj-es-hasznalt-motor-garancia
Lényeges részlet, hogy új motorok esetében csak 2024-es modellekre kérhető ilyen jótállás, míg a használt Harley-kra legfeljebb 11 éves korig vállalnak kiterjesztett garanciát

A márka rugalmasságára jellemző, hogy a kiterjesztett jótállásról nem csak a motor vásárlásakor dönthet a tulajdonos: a gyártói garancia időtartama alatt bármelyik modellre igényelhető, feltéve, hogy a jármű kevesebb, mint 30 000 kilométert futott.

Kiterjesztett, akár plusz 3 éves garancia a Harley-Davidsonnál

Azokra is gondoltak, akik ragaszkodnak korábbi motorjukhoz, nem szívesen válnának meg tőle, de igénybe vennék a Harley-Davidson garanciális szolgáltatását. Ezért idén áprilistól már a Harley-Davidson szerződéses márkakereskedőinél vásárolt, 2013 után gyártott modellekhez is elérhető a – CG Car-Garantie Versicherungs-AG által nyújtott – garanciális szolgáltatás, ami mint említettük, egy- vagy kétéves időtartamra köthető.

harley-davidson-uj-es-hasznalt-motor-garancia
Természetesen a fogyó- és kopóalkatrészekre nem érvényes a garancia, miként azt megszokhattuk, viszont nagy segítség, ha komolyabb beavatkozásra és drága alkatrészekre van szükség a meghibásodott motor javításához

A legfeljebb 6 éves és 70 000 km-t futott modellekre maximum két év, míg a 10 évnél fiatalabb, 80 000 kilométernél kisebb futásteljesítményű példányokra egy év jótállást vállalnak. Kétségtelen, hogy ezzel megannyi terhet levesznek a tulajdonos válláról, mivel az Európa-szerte érvényes szavatosság révén nagyobb túrákon is biztonságban érezheti magát a motoros, ráadásul a szerződéskötéshez alaposan átvizsgálják a vasat, hogy egyetlen rejtett hiba se ronthassa el az utazást.

harley-davidson-uj-es-hasznalt-motor-garancia

Arról nem beszélve, hogy a jármű így többet érhet a piacon, ha az itt elérhető, kiterjesztett garanciával szeretnék eladni, és persze sokat spórolhat vele a tulajdonosa, ha nagyobb javításra kerülne sor a szerződés időtartama alatt.