A Budapest Chapter tagjai már több alkalommal is bebizonyították, hogy helyén van a szívük: habozás nélkül a jótékonysági ügyek mellé álltak, ha lehetőségük van rá. Tették ezt most is, örömmel ajánlották fel, hogy motorral szállítják el az adományokat az Újbudai Humán Szolgáltató Központhoz.

harley-davidsonon-erkezett-a-segitseg-raszoruloknak
A Budapest Chapter

A motorosok felváltva, egy héten keresztül, minden nap 20-20 adag melegétellel lepték meg az intézményt.

Motorosok szállították ki az adományokat

A budapesti Harley-Davidson Szalonnál nyíló Jaromir Open Road Bázis étterem a nagyközönség felé még ki sem tárta kapuját, a H-D Budapest csapata azonban úgy érezte, hogy ezzel a kihívásokkal teli időben cselekedni kell. A még csak próbaüzemben működő konyhát felhasználva mozgósította a motoros közösséget, hogy együtt, ha csak egy picit is, de segíteni tudjanak a nélkülöző, bajba jutott embereken, családokon.

harley-davidsonon-erkezett-a-segitseg-raszoruloknak
Hankó Ákos nyilatkozik a karitatív akcióról

„A segítségnyújtás mindig is hozzátartozott a Harley-Davidson–, illetve H.O.G.–életfilozófiához. A 11. kerületben vagyunk, így kézenfekvő volt a felvetés, hogy az újonnan nyíló éttermünk lehetőségei szerint, itt helyben próbáljunk segítséget nyújtani.” – mesélte Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest ügyvezető igazgatója.

harley-davidsonon-erkezett-a-segitseg-raszoruloknak
Indul a csapat

„A sokszínű, amerikai, cseh és magyar ételeket, valamint a cseh sörgyártás remekeit, Rakovníki, Bakalář és Černovar söröket kínáló éttermünk nem pusztán kulináris élvezetekkel csábítja vendégeit, hanem élőzenével, az Open Road életérzést meghonosítva Budapesten, úgynevezett Open Road Party sorozattal, folyamatos, a közösségi élményt fokozó programokkal kíván jelen lenni a 11. kerületiek és motorosok életében. A nyitást egy Grand Opening bulival és Szezonnyitó gurulással május 29-re tervezzük” – tette hozzá.

harley-davidsonon-erkezett-a-segitseg-raszoruloknak
Az átadás pillanatai

A konyha által készített első adag ételeket, felajánlott adományokat a kerületben élő, hátrányos helyzetű gyermekes családok kapják, akikkel az intézmény kollégái rendszeres kapcsolatban állnak. Mind az öt napon más-más családok kapják az ételeket annak érdekében, hogy minél többen részesüljenek belőle.

harley-davidsonon-erkezett-a-segitseg-raszoruloknak
Küldetés teljesítve...

„Minden adományt nagy örömmel fogadunk, különösen nagy segítséget jelent a melegétel. A koronavírus miatt sokan vesztették el állásukat, így még többen szorulnak támogatásra, sok család megélhetése került veszélybe, gyakran gyerekek nélkülöznek számukra fontos dolgokat.” - mondta Juhászné Csuka Csilla, az Újbudai Humán Szolgáltató Központ intézményvezetője

harley-davidsonon-erkezett-a-segitseg-raszoruloknak

„Kerületünkben kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű családok támogatására. Ezen intézményben egy több mint 50 fős csapattal nap mint nap azon dolgozunk, hogy minél több segítséget nyújthassunk a számukra. Örülünk, hogy sok kerületi cég fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalás kérdését és megköszönünk minden támogatást, ami segítséget nyújt a rászoruló családoknak.” – nyilatkozta Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármestere.