· 2019. március 5. 4

Bemutatkozott az új Electra Glide Standard

Itt az új Big Twin!

A bagger stílus egyik legimpozánsabb képviselője még izmosabb erőforrással és hatékonyabb felfüggesztéssel folytatja a pályafutását.
Újabb túramodellel gazdagodik a Harley-Davidson kínálata, név szerint a 107 köbhüvelykes, azaz 1746 köbcentis Milwaukee-Eight motorral hajtott Electra Glide Standarddel. Bármennyire is tekintélyt parancsoló a gép megjelenése, formavilága kicsit sem hivalkodó - öntött alu kerekeivel, fényezett oldaldobozaival és jellegzetes fejidomával egyszerűségében lenyűgöző.
{{articleGallery[21280].caption}}
- Mintha csak a legelső Electra Glide állna előttünk, úgy fest a sajátos fényezést kapott Milwaukee-Eight 107 erőforrás, melynek szelep-, vezérműtengely- és kuplungfedeleit krómbevonat borítja, hangsúlyosan kiemelve a V-Twin jellegzetes formáját - mesélte a bemutatón Brad Richards, a Harley-Davidson stílusért és dizájnért felelős alelnöke.
Persze a menetkészen 354 kilót nyomó, 16-os és 17-es kerekeken futó újdonság nemcsak masszív erőforrásával és egyedülálló megjelenésével hódít, ugyanis alapáron olyan hasznos felszerelésekkel ellátott, mint a sebességtartó automatika (tempomat) és a szerszám nélkül hangolható hátsó felfüggesztés, miként az ágyúcsőnek is beillő, 49 millis első villa is megér egy kósza pillantást. A modell csak egyféle színben, Vivid Black fényezéssel érhető el 20 500 eurós nettó indulóáron.