A European Bike Week egy év kihagyás után szeptember 7. és 12. között ismét várja a motorosokat, valamint a Harley-rajongókat Ausztriában, a lenyűgöző szépségű Faaker Seenél, magyarosan a Faaki-tónál. A szervezők a helyi vezetéssel és turisztikai központokkal szoros együttműködésben alakították ki a programokat, amelyre nagy szeretettel várják a motorozás szerelmeseit, sőt komoly meglepetésekkel is készülnek.

Egy év kihagyás után újra lesz European Bike Week a Faaker See partján

– Örülünk, hogy megrendezhetjük a 2021-es európai találkozót! – szögezte le Kolja Renstock, a Harley-Davidson európai vezetője. – Sajnos a 2020-as találkozót le kellett mondanunk – folytatta – a COVID-19-es járvány miatt, de ez csak még jobban megerősített minket, hogy idén újra folytassuk a hagyományt. Szerencsések vagyunk, hogy Karintiában nagyon támogatják a rendezvényt és az előírásokat szigorúan betartva megkaptuk az engedélyeket.

harley-faaker-see-2021
Ezúttal nem lesz felvonulás, de így sem fognak unatkozni a résztvevők...

Az egyhetes rendezvény legérdekesebb programjai:

– Harley-Davidson Motorcycle Expo: 2021-es Harley-Davidson motorok kiállítása, közöttük az új Sportster S és Pan America modellekkel. Természetesen az épített motorokról sem feledkeznek meg a kiállítók.

– Demo Rides: a látogatóknak lehetősége lesz kipróbálni a legújabb Harley-Davidson modelleket, beleértve a nagy túramotorokat, cirkálókat és az új Pan America túraendurót is.

– H-D Merchandise üzlet, ahol a legújabb ruházati termékek és Harley-Davidson kiegészítőik mind megvásárolhatóak. 

– H.O.G. Meet Up Zone: kizárólag a H.O.G.-tagoknak fenntartott terület, ahol italokkal és akciós termékekkel is készülnek a fogadásukra.

harley-faaker-see-2021
Üléspróbát vehetsz az újdonságokon, beleértve a legnépszerűbb 2021-es modelleket

A programok 10:00 és 18:00 között látogathatóak. Fontos tudni, hogy a találkozóra érkezőknek az érvényben lévő osztrák 3G-szabálynak kell megfelelni (beoltott, tesztelt vagy felépült) és csak így juthatnak be a rendezvényre. Biztonsági okokból a hivatalos motoros felvonulás elmarad, csakúgy, mint az éjszakai programok és a ride-in custom motor show. A Harley-Davidson folyamatosan figyeli az aktuális járványhelyzetet és utazási feltételeket, hogy időben tájékoztathassa a vendégeket, amennyiben változás állna be. Ha Te is részt vennél az egyik legnagyobb európai motorostalálkozón, látogass el az esemény hivatalos Facebook-oldalára, ahol további részleteket tudhatsz meg.

Kérdések és válaszok az idei European Bike Weekről

– A korábbi helyszínen lesz a rendezvény?

Igen, ugyanott kerül megrendezésre, mint eddig, két bejárattal. Az egyik a Faak am See pályaudvarnál, a másik pedig az A1 pihenőnél. Google Maps Plus kód: HW77+R5 Villach, Austria. 

– Ausztria beengedni a látogatókat?

Senki nem látja előre, mi történik 2021. szeptember 7-én, de jelen állás szerint Ausztria a többi európai országgal szemben nyitott. A Harley-Davidson folyamatosan figyeli a híreket és egyeztet a helyi vezetőséggel.

harley-faaker-see-2021
A megszokott helyszínen, szeptember 7. és 12. között várja a motorosokat a European Bike Week

– Szükség van EU-s COVID igazolványra a belépéshez?

A látogatóknak az érvényben lévő osztrák 3G szabálynak kell megfelelni (beoltott, tesztelt vagy felépült) és csak így juthat be a fesztivál területére. Az EU digitális COVID-igazolásával lehet a vakcinakártyát, a negatív tesztet vagy a felépülést hitelesíteni, illetve szabad a belépés az érvényes és elfogadott védettségi kártyával vagy teszteredménnyel.

– Miért nem lesz hivatalos Harley-Davidson felvonulás?

A felvonulás a rendezvénynek egy olyan programja, ami ezreket mozgat meg. Biztonsági okokból a 2021-es rendezvényen nem lesz felvonulás, éjszakai rendezvények és custombike show.

– Miként zajlik a tesztvezetés?

A látogatóknak lehetősége lesz kipróbálni a legújabb Harley-Davidson modelleket, beleértve az ikonikus túramotorokat, cirkálókat és az új Pan America túraendurót is. A COVID-19 járványügyi előírásoknak megfelelően kizárólag saját motoros felszereléssel lehet részt venni a tesztvezetésen, és mint korábban, most is érdemes előzetesen időpontot foglalni.

harley-faaker-see-2021
Túrának, kalandnak sem utolsó a program, hiszen gyönyörű utak mentén, meseszép környezetben zajlik a fesztivál

– Lesznek zenés programok?

Ebben az évben csak napközben lesznek rendezvények, melyek 10:00 és 18:00 között látogathatóak.

– Előfordulhat, hogy lemondják a rendezvényt?

A Harley-Davidson és a helyi csapat minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a rendezvény a tervek szerint haladjon, de figyelembe kell venni az osztrák hatóságok rendelkezéseit is egy újabb lezárás vagy tiltás esetén.