Miként nemrég olvashattatok róla, ezen a héten zajlik a Közép-Európa legnagyobb motoros túrájaként meghirdetett Open Road Tour rendezvény. A háromnapos esemény egyik célállomása a Harley-Davidson Budapest, ahol koncerttel, érdekes programokkal és az új Nightster leleplezésével várják a motorosokat.

harley-nightster-bemutato-a-harley-budapestnel
Harley-Davidson Nightster

Mit érdemes tudni az újdonságról? Nos, a Sportster család legújabb tagja folyadékhűtésű, 60 fokos hengerszögű V2-es köré épült, csúcsteljesítménye 89 lóerő, míg legnagyobb forgatónyomatéka 95 Nm kereken ötezres fordulatszámál. Hogy a teljes fordulatszám-tartományban rugalmas legyen, a Harley-tól szokatlan módon a belépőszintű gép is dupla vezérműtengelyes, változó szelepvezérlésű hengerfejet kapott, és ehhez hangolták a modell új légszűrőjét és szívócsonkjait is. Ülésmagassága csupán 705 mm, így az alacsonyabb motorosok is könnyen boldogulnak vele, különösen, hogy az új Harley-Davidson Nightster mindössze 220 kilóval mérlegel.

harley-nightster-bemutato-a-harley-budapestnel
Most csütörtökön, a Harley-Davidson Budapest bázisán láthatjuk először a márka újdonságát, a Nightstert

Május 26-án zajlik tehát a modell hazai leleplezése, de emellett számos egyéb programmal várják a motorosokat a márka Neszmélyi úti bázisán. Már délután négykor elkezdődik a buli, hattól a Mohai-Pulius-Lukács-Nagy kvartett gitárpárbaját nézhetitek meg, fél nyolckor pedig lehull a lepel a Harley-Davidson Nightsterről. A félórás bemutató végén Ganxsta Zolee és Takács Vilkó veszi át a színpadot, másnap pedig elindulnak a motorosok, hogy Hatvan, Kápolna, Eger és Debrecen érintésével részt vegyenek a háromnapos Open Road Touron, amiről itt olvashattok további részleteket.