Egyértelmű, hogy a márka rajongóinak hiányzik az EU-s környezetvédelmi előírások miatt nyugdíjazott, belépőszintű Sportster, ezért a Harley mérnökei nem is tétlenkedtek, és elkészítették a típus utódját. Ez várhatóan a Sportster S technikáját örökli, ám a régi Sporihoz hasonlóan kedvező árú modell lesz.

Januárban mutatják be az új Harley Sportstert

A hírek szerint ez a Sportster Iron formavilágát örökli, csak éppen az új, modernebb V2-essel, és természetesen elérhető lesz belőle a szóló, együléses kivitel is.

harley-sportster-leleplezes-2022-januar-26
A Harley-Davidson Revolution erőforrása

Az viszont kérdéses, hogy melyik Revolution erőforrás dohog majd a vázban, a 975-ös vagy az 1250-es, bár a hírek szerint belépőszintű modellről van szó, azaz jó eséllyel a kisebb V2-est láthatjuk az újdonságban. Az viszont bizonyos, hogy a mérnökök ragaszkodtak a korhű megoldásokhoz, így nem központi, hanem kétoldali rugóstag felel majd az úttartásért, és a lengővilla formája is a múlt ikonjait idézi.

harley-sportster-leleplezes-2022-januar-26
A pletykák szerint így festhet az új Spori

Ráadásul a névválasztás sem egyértelmű, mert bár logikus lenne a Sportster és valamilyen utónév, de ne feledjük, hogy a Harley a Bonxszal és a Pan Americával együtt levédette a „Bareknuckle” nevet is, így elképzelhető, hogy ez utóbbi feliratot látjuk majd az újdonságon. Akárhogy is, január 26-án lehull a lepel, és kiderül, hogy milyen lesz a HD új, belépőszintű modellje.