Egy hét múlva kiderül, hogy pontosan milyen modell váltja a Harley-Davidsonnál a lassan 65 éve (!) gyártott Sportstereket. Hála a szemfüles tengerentúli rajongóknak, néhány részlet máris kiszivárgott az újdonságról, és ez alapján merőben más, sokkal könnyebb, sportosabb lesz a modell, mint amit a Harleytól – vagy más gyártóktól – megszokhattunk a cruiser kategóriában.

harley-sportster-s-1250
Alig egy hét múlva, július 13-án lehull a lepel az eddigi legfürgébb, 125 Nm-es csúcsnyomatékkal büszkélkedő Sportsterről

A hírek szerint a Pan America V2-esét örökli a Sportster S névre keresztelt gép, de fojtott, 120-130 lóerő körüli csúcsteljesítménnyel. Ráadásul a Sporik történetében kiemelkedőnek számító csúcsteljesítményhez parádésan alacsony súly társul, tudniillik tényként kezelik a kinti lapokban, hogy 230 kiló alatti megtankolt menetkész tömegre számíthatunk a meglepően rövid, 150-151 centis tengelytávú modelltől. Összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy ezzel rövidebb lesz például a Triumph Tigernél vagy éppen a Honda NC750-nél is. A többi részlet egyelőre hétpecsétes titok, de minden kiderül jövő héten, a július 13-án zajló bemutatón.