Az aláöltözőknek egész évben helyük van a motoros kelléktárban, hiszen nemcsak a hideg hatásaitól kímélik meg az embert, hanem kényelmesebb viseletté teszik a nadrágot, kabátot, s pláne az egy- és kétrészes bőrruhákat.

Hasznos aláöltözők mindennapokra

Komoly erénye a technikai alsóruházatnak, hogy testmozgás során vagy melegebb időben elvezetik a testfelületről az izzadtságot, így megakadályozzák, hogy menet közben kellemetlenül érezzük magunkat a bőrünkben vagy ne adj’ Isten megfázzunk. Arról nem beszélve, hogy aki próbált már lefejteni magáról egy nyári pályázáson átizzadt bőrruhát, pontosan tudja, mennyivel egyszerűbb művelet ez, ha bokától nyakig aláöltözőben motorozik, s arra húzza fel a bőrgúnyát.
hasznos-alsoruhazatok-a-mindennapokra-29171
Az aláöltözők rugalmas, tartós anyagból készülnek, és jól bírják a gépi mosást is. A prémium kategóriás Brubeck és a hasonló tulajdonságokkal rendelkező B-Star és Radical kínálatában számos felsőt és nadrágot magában foglaló, unisex összeállítás elérhető
Ha szétnézünk a kínálatban, örömmel tapasztalhatjuk, hogy rendkívül széles az alsóruházatok tárháza. Vehetünk külön nadrágot, hosszú- vagy rövidujjú felsőt, sisak vagy kesztyű alá felvehető darabokat. Nagyon fontos szempont választáskor a ruhadarabok alapanyaga, szövése (felépítése), vastagsága, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen célra akarjuk használni. Általában háromféle vastagságú aláöltözővel találkozhatunk a boltok polcain. A legvékonyabbak funkciója nem a test melegen tartása, hanem az, hogy növeljék komfortérzetünket, egyszersmind maradéktalanul elvezessék az izzadtságot, megakadályozva ezzel a meghűlést, megfázást. Ha korábban még nem húztatok ilyet a motoros ruha alá, feltétlenül próbáljátok ki: sokkal kényelmesebb ilyenben robogni, főként, ha sokat mozogtok a motoron (pl. pályázás.) Sőt, nagyszerűen beválnak egyéb szabadidős tevékenységhez, bringázáshoz, lovagláshoz, quadozáshoz, síeléshez vagy búvárkodáshoz is. Felépítésüket tekintve speciális alapanyagú és különleges szövésű textilekről van szó, melyek jellemzően poliamid, poliészter és elasztán keverékéből készülnek.
hasznos-alsoruhazatok-a-mindennapokra-29173
A profi termékek mindegyike antibakteriális, mivel ezüstion-szálakat tartalmaz. Ebből kifolyólag nem képződnek kellemetlen szagok, miként azt egyes műszálas alapanyagoknál is tapasztalhatjuk
Az aláöltözők következő csoportjába olyan szettek tartoznak, melyek valamivel vastagabbak, s eltérő szövéssel készülnek, ebből fakadóan jobban tartják a hőt, de a verejtéket ugyanúgy tökéletesen elvezetik a testfelületről. Úgynevezett termoaktív tulajdonságokkal büszkélkedő alapanyaguk jól szellőzik, azonkívül antibakteriális és a gombásodást is meggátolja. Fontos megjegyezni, hogy a teljesen bőrbarát, kellemes tapintású szettek – fazonjuknak köszönhetően – rugalmasan a testhez simulnak, vagyis kicsit sem gátolnak a mozgásban és nem gyűrődnek össze a motorosruha alatt.
Kérdezz a szakértőktől!
Partnerünk, az RMC Motor palettáján megannyi aláöltöző és maszk felbukkan. Népszerűek a kiváló ár/érték arányú B-Star és Radical holmik, sőt mellettük megtalálod a Brubeck és a Sesto különböző célra kifejlesztett modelljeit is. Azt se feledd, hogy szakértőik szívesen válaszolnak kérdéseidre, így mindig az igényeidhez leginkább passzoló szettre ruházhatsz be, ráadásul most komoly kedvezményt kapsz, vehetsz, ha a webshopban vásárolsz.
Harmadik említésre méltó verziót főképp téli motorozáshoz – vagy tavaszi/nyár végi Dolomitok-túrához – ajánljuk. Ez Merinó juhgyapjúval ötvözött polimer anyagból (általában polipropilénből) és rugalmasságot biztosító elasztánból készül, és még a keményebb mínuszokban is melegen tartanak azzal, hogy megőrzik a testhőt, és nem engedik be a menetszelet. Érdemes kiemelni az alapanyag remek thermoizolációs tulajdonságait, tovább azt, hogy parádésan szellőzik, antiallergén és antibakteriális, tetejébe jó tapintású is.
hasznos-alsoruhazatok-a-mindennapokra-29172
Rendkívül jó szolgálatot tesz a maszk, hiszen nem engedi, hogy beleizzadjunk a sisakba, így ritkábban kell mosni, tisztítani a bukó bélését
Általában arra is figyelnek a gyártók, hogy – vastagsága ellenére – minden típus precízen idomuljon a motoros testéhez. Főként csak a legszükségesebb helyekre tesznek lapos, ezáltal alig észrevehető varratokat, de varrás nélküli modelleket is találsz a piacon. Egyes daraboknál extra légáteresztő zónákat alakítanak ki azokon a területeken, ahol hajlamosabbak vagyunk az izzadásra.
Mindenkinek azt javasoljuk, hogy az említett cuccok mellé szerezzen be motoros kesztyűje alá húzható kesztyűt, ami a technikai alsóruházathoz hasonlóan növeli komfortérzetet, sőt megakadályozza, hogy izzadás esetén nedves maradjon a kéz, s – antibakteriális alapanyagának köszönhetően – gátat szab a kellemetlen szagok kialakulásának.