· 2020. február 11. 30

Hasznos kijelzőszimulátor készült a Honda Africa Twinhez

Ismerd meg indulás előtt!

Már nemcsak az autóknál terjednek az érintőkijelzős fedélzeti rendszerek, hanem a motoroknál is. A Honda úgy gondolta, az a legjobb, ha még indulás - sőt a motor megvásárlása - előtt megismerjük az Africa Twin virtuális műszeregységét, ezért létrehozott egy szimulátort a virtuális térben.
Dicséretes a japánok törekvése, hogy megismertessék a Multi-Információs Kijelző felépítését és kezelését a leendő Africa Twin-tulajdonosokkal. Nem lepődnénk meg, ha más gyártók is követnék a példájukat.

Hasznos kijelzőszimulátor készült az Africa Twinhez

Mind a négy CRF1100L Africa Twin változatot 6,5 colos, LCD-érintőkijelzővel vértezték fel, melyhez külön kezelőgombok is tartoznak, utóbbiakat a markolatoknál helyezték el. Ez a sokat tudó fedélzeti rendszer magában foglalja többek között az Apple CarPlay™ okostelefon-csatlakozást, továbbá ezen kapcsolhatjuk be vagy ki a blokkolásgátlót, rajta keresztül választhatunk a különféle vezetéstámogató rendszerek vagy éppen az állítható futómű és a DCT-váltó programjai közül, nem mellesleg a hagyományos műszerfali funkciók is itt jelennek meg. Márpedig nem árt, ha mindezeket az ember megismeri és megtanulja, mielőtt felpattan az általunk tavaly ősszel tesztelt, új Africa Twinre!
{{articleGallery[24576].caption}}
Erre nyújt lehetőséget a Honda amerikai honlapján elérhető szimulátor, mely angol nyelven mutatja meg mindenkinek a kijelzővel kapcsolatos tudnivalókat. Az oldalon a valódi műszeregység élethű másolatán túl a markolatoknál elhelyezett gombok működése is nyomon követhető, mi több technikai leírásokkal is segítik az eligazodást a különböző vezetési módok vagy éppen a felfüggesztés egyes beállításai között. Minden jelenlegi és leendő Africa Twin tulajdonosnak azt ajánljuk, töltsön el egy pár percet szimulátorral - legalább olyan tanulságos, mint amilyen szórakoztató.