Igazán közkedvelt a CB500-család négy tagja, itthon is az eladási listák dobogóján találjuk a CB500F-et és X-et, így hát logikus döntés, hogy készüljön egy újabb átirat a népszerű sorkettesből. Pletykánál több, hivatalos bejelentésnél kevesebb – nagyjából így foglalhatnánk össze a CL500-ról szóló híreket, melyekből kiderült, hogy egy scrambler stílusú gép lesz a következő a sorban.

honda-500cl-scrambler
A motor látványterve...

Már a tervrajzok is kiszivárogtak, sőt készült számítógépes grafika is a várható formatervről, bár utóbbiról jól tudjuk, hogy óvatosan kell kezelni, hiszen egyelőre csak néhány támpontot ismerünk a motorról. Az viszont biztos, hogy ebben is a 471 köbcentis, 48 lovas erőforrás dohog majd, a neve pedig CL500 Scrambler lesz, már ha hihetünk a szabadalmi beadványban látottaknak.

honda-500cl-scrambler
...és szabadalmi rajza

Szárnyra kaptak olyan híresztelések is, hogy készül belőle egy- és kéthengeres kivitel is, bár ez utóbbi infó a gazdag fantáziával megáldott fórumozóktól származik, szóval egyelőre az a valószínűbb, hogy fél-egy éven belül és félliteres erőforrással érkezik az új scrambler.