A negyedik Honda Adventure Roads Marokkó déli részéről, azon belül is az Atlantic kikötőből rajtol el május 10-én. Összesen harmincan vehetnek részt az idei kalandban, és a pilóták 11 különböző országból zarándokoltak el Agadirba, hogy közösen motorozzanak kilenc napon át Marokkó legszebb tájain. A befutó ezúttal Nadorban lesz.

A 2022-es, izlandi túra összefoglalója

A résztvevők egy-egy CRF1100L Africa Twint kapnak a szervezőktől, tehát a márka zászlóshajójával vághatnak neki a 2800 km-es, kihívásokkal teli távnak. A motorok Metzeler Karoo 4 abroncsokon futnak majd, és megannyi Endurisatan, Barkbusters és Alpinestars kiegészítőt viselnek, melyekkel Méretek (h x sz x m) könnyebb lesz teljesíteni a tengerparttól tengerpartig tartó utazást.

Honda Adventure Roads: ezúttal Afrikát hódítják meg az Africa Twinekkel

A Honda Adventure Roads idén is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen Agadirtól a Marokkó keleti határánál található Erg Chebbi sivatagig kalauzolja a bátor motorosokat, akik a Gara Medouar és az Atlasz-hegység, valamint a Dades kanyon csodálatos szirtjeit is megcsodálhatják majd, mielőtt az útvonal északi végpontjához érnek. Túrájuk során az erőt próbáló dűnék és a lélegzetelállító hágók mellett a motorosok Marokkó különleges kultúráját is megismerhetik, és a csillagos afrikai égbolt alatt, gnawa-zenét hallgatva, tradicionális bivaktáborokban tölthetik az éjszakákat. A Honda Adventure Roads nyújtotta különleges élmény részeként a résztvevők a HRC Monster Energy Honda Team Dakar-győztes versenycsapat tagjaival is találkozhatnak, ők segítenek leküzdeni a marokkói terep nehézségeit.

Nagyon várom már, hogy visszatérjek a marokkói sivatagba a Honda Adventure Roads túra részeseként. A táj... az emberek... a kaland... biztosan lélegzetelállító lesz! Imádok homokban motorozni, s alig várom, hogy megosszam tudásomat azokkal, akik rész vesznek ezen a különleges túrán. 2800 km egy Africa Twin nyergében tengerparttól tengerpartig. Lenyűgöző!

– mesélte Adrien Van Beveren, a Monster Energy Honda Team versenyzője.

honda-adventure-roads-2024-marokko-beharangozo
A Honda Adventure Roads történéseit a túra folyamatosan frissülő, hivatalos Instagram-oldalán követheted nyomon

Aki esetleg nem ismerné az előzményeket, a Honda Adventure Roads túrák története 2017-ben kezdődött, és 2025-ben, illetve 2026-ban is folytatódik majd, méghozzá két különböző földrészen. Az első Honda Adventure Roads túra Európa legészakibb pontjáig vezetett – az eseményen részt vevők nyolc nap alatt 3500 kilométert motoroztak CRF1000L Africa Twinekkel Oslo és Nordkapp között:

Két évvel később, 2019-ben Dél-Afrikán vágott át a csapat, és ők a bolygó talán legszebb, legváltozatosabb tájait barangolták be az együtt töltött 12 nap során:

Az egyik legérdekesebb túra kétségtelenül a 2022 júliusában szervezett, izlandi kirándulás volt, ahol harminc motoros küzdötte le a hóval borított hegycsúcsokat, a hideg hegyi patakokat és a Honda Adventure Roads históriájának legmostohább időjárását.