A CRF1100L Africa Twin és a CRF1100L Africa Twin Adventure Sports megújult színekben pompázik a következő modellévtől – a terepmotorozás rajongói három látványos fényezés közül választhatnak 2023-tól.

Új külsővel folytatja az Africa Twin és az Africa Twin Adventure Sports  

A 2022-es kínálatból átvett, ikonikus Grand Prix Red mellett az Africa Twin elérhető lesz Matt Ballistic Black Metallic színben, amely mostantól teljesen fekete vázzal érkezik, valamint új Glint Wave Blue Metallic Tricolour fényezéssel, ami a kék fejidommal, a kék első sárvédővel és a piros-fehér farrésszel igazán vonzó jelenség.

honda-africa-twin-2023-bemutato
Az új, trikolor Africa Twin

A CRF1100L Africa Twin Adventure Sports – amely 2021-ben az Africa Twin eladások 56%-át tette ki – két különleges színben kerül piacra a következő szezonban. Továbbra is a kínálatban marad az időtálló Pearl Glare White Tricolour, mégpedig aranyszínű felnikkel kiegészítve, illetve mellette megjelenik az új, divatos Matt Iridium Grey Metallic szín is.

honda-africa-twin-2023-bemutato
Africa Twin Adventure Sports az új, Matt Iridium Grey Metallic fényezéssel

Természetesen mindkét modell kapható lesz hagyományos és duplakuplungos erőátvitellel, azaz DCT-vel is. Érdekesség, hogy a Honda több mint 200 000 darab DCT-vel felszerelt motorkerékpárt adott el Európa-szerte azóta, hogy a dupla kuplungos erőátvitel 2009-ben megjelent a VFR1200F modellben. Hogy milyen népszerű, azt remekül példázza, hogy Africa Twin-tulajdonosok 41, míg az Adventure Sports vásárlóinak 61%-a rendelte meg DCT-vel új motorját.

honda-africa-twin-2023-bemutato
Napjainkban már több DCT-s Africát adnak el, mint hagyományos váltóval felszerelt modellt. Tízből hat Africa Twin Adventure Sports DCT-s erőátvitellel gördül ki a gyárból

Egyben azt is kiemelték a japán mérnökök, hogy a CRF1000L-technikára épülő sorkettes népszerűségben felvette a versenyt az ikonikus, 750-es előddel, hiszen csupán 2016 óta árulják, de már az első négy évben közel 90 ezer darab talált gazdára belőle. Ezzel máris túlszárnyalta az XRV-t, hiszen abból 72 091 darabot értékesítettek Európában a modell 2003-as nyugdíjazásáig.