· Képek: Honda · 2017. március 10. 12

Honda Africa Twin Rally

Lehet a tökéletességet fokozni?

Egy vadonatúj, könnyebb és erősebb változatot dobnak piacra a terepgépek királyából. A népszerű motorkerékpár raliváltozata - a puszta adatokat látva - messze túltesz elődjén.
A Honda európai képviselete az olaszországi Motodays kiállításon leplezte le legújabb modelljét, a CRF1000L Africa Twin Rallyt. Az újdonság fejlesztésekor a profi versenygépek legfontosabb erényeit vették alapul, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a gép egyenesen Paolo Ceci Dakar-pilóta ralimotorján alapul.
{{articleGallery[12674].caption}}
A típust a Red Motóval közösen fejlesztették ki, és a versenygének ellenére megfelel az Euro 4 szabályozásnak, így közúton is használható. Az alapmodellhez mérten számos változtatást eszközöltek a CRF-en: karcsúbb és közel hét kilóval könnyebb lett, miközben a teljesítménye öt lóerővel nőtt a felszerelt Termignoni kipufogórendszernek köszönhetően.
{{articleGallery[12675].caption}}
Ezen túlmenően átalakították a futóművet, fémfékcsöveket szereltek fel, magasabbra került az első sárvédő, alkalmazásról pár mozdulattal programozható ECU került a gépbe, és sok-sok szénszálas elem is helyet kapott rajta, hogy minél kedvezőbb tömeget érjenek el. Érdekesség, hogy az új Africa Twin hagyományos és DCT, azaz duplakuplungos erőátvitellel is kapható.
Lapinformációk szerint az Africa Twin Rally jelenleg is elérhető néhány kereskedésben: az alapváltozat ára 21 490 euró, azaz közel 6,5 millió forint, a duplakuplungos kiadás pedig 22 640 eurót, vagyis 6,8 millió forintot kóstál.