Máris kiderült, hogy merre vezet a Honda Adventure Roads 2021-es túrája. A júniusra időzített kaland résztvevői ezúttal Izland vulkánokkal teli tájain terelgethetik a Hondákat, méghozzá a legújabb, CRF1100L-t, amit nemrég mi is teszteltünk.

Izlandra indul a Honda Adventure Roads gárdája

Az első, 2017 nyarán rendezett Honda Adventure Roads eseményen negyven szerencsés vehetett részt, ők nyolc nap alatt 3500 km-t motoroztak Africa Twinekkel Oslo és Nordkapp (Európa legészakibb pontja) között. Két évvel később, 2019-ben Dél-Afrikában, Durban és Cape Town között parttól partig haladtak a motorosok, a planéta talán legszebb, legváltozatosabb tájait bebarangolva az együtt töltött 12 nap alatt. Jövőre a Honda Motor Europe újfent lehetőséget biztosít 30 főnek, hogy átélhesse élete legnagyobb élményét. A 11 napos megmérettetés ezúttal a „Föld és a jég” birodalmán kalauzolja végig a bukósisakosokat. Társnak a megújult Honda CRF1100L Africa Twint, CRF1100L Africa Twin Adventure Sportot vagy a – félaktív, elektronikus szabályozású Showa EERA futóművel felszerelt – Africa Twin Adventure Sports ES-t választhatják.
A csapat Reykjavikból indul és először a sziget déli részét veszi célba, majd jöhet az Izlandi-felföld, hogy aztán visszatérjen bolygónk legészakibb fővárosába. A motorosok útjuk során tükörsima aszfalton, trükkös murván és fekete homokon is motorozhatnak majd, s a 22 órás nappali világosságot kihasználva számtalan csodát, közöttük tűzhányókat, vízeséseket, hömpölygő lávát és magasba törő gejzíreket láthatnak.

A 2021-es túra beharangozója

A Honda Adventure Roads 2021 természetesen „teljes ellátást” kínál, tehát a szervezők a szállásról, a túravezetésről és a motorok karbantartásáról egyaránt gondoskodnak, a résztvevőknek csak annyi dolga van, hogy kikapcsolódjanak, motorozzanak és élvezzék az utazást. Az már csak hab a tortán, hogy tudásukat is bővíthetik, méghozzá a Honda HRC versenycsapat sztárpilótáinak segítségével. Akit érdekel a felejthetetlen motorostúra, az itt találja az esemény hivatalos honlapját, ahol regisztrálhat is a 2021-es túrára.